- Reklama -

Stojí to za to? ptá se Stralman před obnovením ročníku

- Reklama -

Obránce Floridy Anton Stralman vyjádřil pochybnosti nad plánovaným restartem sezóny 2019/20. 33letý Švéd si není jistý tím, že liga dokáže zajistit svým hráčům bezpečnost.
Stralman trpí chronickým onemocněním průdušek a spadá tak z hlediska onemocnění COVID-19 do rizikové skupiny.

„Myslím, že obavy jsou na místě,“ cituje Stralmana stanice TSN. „Na celou věc se dá podívat z vícero stran. Vím, že každý si přeje návrat k hokeji, ale na prvním místě musí být bezpečnost. A to trochu vzbuzuje pochybnosti.“

Vedení NHL plánuje restartovat soutěž s 24 týmy, které se ihned zapojí do rozšířeného play-off. Hrát se má ve dvou neutrálních dějištích, po jednom v každé konferenci. Hráči mají být odděleni od zbytku světa a pohybovat se pouze v arénách, tréninkových halách a hotelech.

„I když je většina hráčů mladá, tak si jsem jistý, že se najde pár hokejistů jako jsem já – tedy, že mají zásadní zdravotní potíže. Nevím, jak moje tělo zareaguje, když virus chytím,“ uvedl Stralman.

- Reklama -

Podobně se nedávno vyjádřil i kapitán Columbusu, který navrhuje, aby byl návrat na led ze strany hráčů pouze dobrovolný (čtěte ZDE).

- Reklama -
Daniel Reichel
Takřka revoluční dítě. Hokej sleduji od MS v Petrohradě, který byl předzvěstí legendárního pokřiku „Vítej, zlatý hattricku“. NHL mi učarovala svým důrazem na tradice, krásnými dresy a ledem, který nepřipomíná jeden velký reklamní banner. Jsem milovníkem hobitů, elfů, čarodějů a vůbec celé Středozemě, příležitostným běžcem a posluchačem kvalitní soundtrackové hudby. Své připomínky můžete psát na daniel.reichel@nhlnews.cz.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -