- Reklama -

Střela, gól … a Jágr už je šestým nejlepším mužem NHL

- Reklama -

Účastí ve 1488. zápase se osamostatnil na 17. místě, vstřelenou brankou vyrovnal mezi střelci šestého Mikea Gartnera. Jaromír Jágr dál stoupá historickými tabulkami National Hockey League (VIDEO: dnešní gól Jaromíra Jágra). K nejslavnějšímu z českých hokejistů a k Travisu Zajacovi včera trenéři New Jersey přiřadili do útoku uzdraveného Mikea Cammalleriho a jejich spolupráce fungovala, tahle formace zařídila obě branky. Problém byl jen jeden – Bruins i bez nemocného Davida Krejčího dali čtyři.
Ve 34. minutě potáhl Zajac  kotouč podél zadního mantinelu a u pravého kruhu přenechal Jágrovi. Ten si od hrazení povyjel do své tradiční zakončovací pozice a táhlou střelou překonal Tuukku Raska v bostonské kleci. Devils srovnali na 2:2.
„Jágr maká vždycky naplno, pokaždé se snaží. Tahle řada předvedla pár věcí,“ chválí kouč Peter DeBoer svůj elitní útok za pět kanadských bodů, které dohromady získal. „Cammalleri tam byl rozdílovým prvkem, to jste mohli vidět. Byl dnes zřejmě naším nejlepším útočníkem, což je na chlapa, co vynechal šest nebo sedm utkání, docela vyznamenání. Je dobře, že ho máme nazpátek.“
Devils ale v pondělí potřebovali i příspěvek od ostatních a toho se nedočkali. Domácí hokejisté v posledních dvou minutách prostředního dějství dvakrát rozjásali ochozy a připsali si páté vítězství v řadě, které je v tabulce Atlantické divize posunulo na třetí příčku.
Seth Griffith v čase 38:01 zablokoval Salvadorovu střelu, díky své rychlosti ujel kapitánovi New Jersey i Marku Židlickému a dovolil si ještě parádičku v podobě zakončení zády ke Schneiderovi. O 81 sekund později přihrál Patrice Bergeron mezi kruhy Reillymu Smithovi a skóre dostalo konečnou podobu.
„Tohle vítězství pro nás hodně znamená, můžeme se od něho odrazit. Dodalo nám sebevědomí, že pokud budeme hrát naši hru a držet se svého systému, jsme těžko k poražení,“ říká Bergeron, s brankou a dvěma asistencemi nejlepší muž zápasu. „Vyrážíme teď ven, kde nás čekají dva skvělé týmy. Nebude to snadné, ale můžeme stavět na tom, co jsme v poslední době dokázali.“
Medvědi se ve středu představí v Torontu a o den později v Montrealu. New Jersey si může napravit pověst už dnes večer s Minnesotou.

Flames si na jubileum počkají

Ve druhém včerejším utkání mohlo Calgary slavit 1500. výhru v NHL, nesplnilo však základní podmínku – neporazilo Carolinu. Hosté sice od 14. minuty vedli, když David Jones využil první a jedinou nabídnutou přesilovku, ale poté už se trefovali jen muži v červených dresech. Jeff Skinner jako čtvrtý nejmladší v klubové historii zaokrouhlil svůj gólový účet na stovku, obránce Justin Faulk byl u tří ze čtyř branek.
V 18. minutě vyslal Faulk kupředu Zacha Boychuka a ten našel skulinku mezi pravou tyčí a Hillerovou výstrojí. Když byl po přestávce vyloučen Setoguchi, stačily Faulkovi ke vstřelení gólu čtyři sekundy početní převahy. V polovině zápasu rozjel 22letý zadák „kulatou“ Skinnerovu akci. Tečku za zápasem udělal Tim Gleason v 50. minutě.
Hurikáni bodovali v šestém utkání v řadě, a jen v jednom zápase z této série ne úplně naplno. Po katastrofickém vstupu do sezóny se pomalu přibližují klidnějšímu středu tabulky Metropolitní divize, na třetí Philadelphii už ztrácejí jen tři body. Ve druhé polovině měsíce je ale čeká pětizápasový výlet za soupeři, ten teprve prověří jejich skutečnou formu.

Foto/Photo by: Bridget Samuels

- Reklama -
Pavel Krupička
Narozen v roce 1973, hokej sleduji od poloviny 80. let. K NHL jsem se propracoval později, ale nakonec se mi z koníčka stala zaměstnáním - píšu o ní už třináct let. Sleduji hlavně Čechy bez ohledu na klubovou příslušnost, díky Dominiku Haškovi mi přirostly blíže k srdci Buffalo a Detroit. Největším hokejovým zážitkem pro mě stále zůstává Nagano a následné oslavy olympijského zlata.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -