- Reklama -

Stvrzeno! NHL se vrací na olympijské hry

- Reklama -

NHL a hráčská asociace NHLPA stvrdily prodloužení kolektivní dohody až do září 2026. Smlouvu v pátek ratifikovali členové hráčské asociace a Rada guvernérů. Hráči z nejlepší hokejové ligy světa by se podle ní měli představit na olympijských hrách v letech 2022 v Pekingu a 2026 v Miláně a Cortině d’Ampezzo.
O návratu hvězd na prestižní akci jsem vás informovali již dříve (článek naleznete ZDE).
Dohoda taktéž potvrdila data pro obnovení ročníku a NHL tak mohla krátce na to vydat program předkola. Podívejte se ZDE.

NHL zveřejnila klíčová data. Nová sezóna začne v prosinci

K tomu, aby se hokejisté ze zámoří představili po odmlce v Pchjongčchangu po osmi letech znovu pod pěti kruhy, je nyní ještě zapotřebí najít společnou řeč s Mezinárodním olympijským výborem (MOV) a Mezinárodní hokejovou federací (IIHF). Zde se však neočekávají žádné významnější komplikace.
Jedním z důležitých bodů byly i finance, jelikož liga může v současné době sezóně přijít až o miliardu dolarů. NHLPA se ale podařilo vyjednat zmrazení platového stropu na současné hodnotě 81,5 mil. amerických dolarů.
Současná kolektivní smlouva schválená v lednu 2013 měla vypršet v polovině září 2022. Díky jejímu prodloužení bude platná až do 15. září 2026.

- Reklama -
Daniel Reichel
Takřka revoluční dítě. Hokej sleduji od MS v Petrohradě, který byl předzvěstí legendárního pokřiku „Vítej, zlatý hattricku“. NHL mi učarovala svým důrazem na tradice, krásnými dresy a ledem, který nepřipomíná jeden velký reklamní banner. Jsem milovníkem hobitů, elfů, čarodějů a vůbec celé Středozemě, příležitostným běžcem a posluchačem kvalitní soundtrackové hudby. Své připomínky můžete psát na daniel.reichel@nhlnews.cz.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -