- Reklama -

Švýcarský nováček přepisoval kroniky

- Reklama -

Chicago v neděli porazilo Detroit 6:2, přičemž o tři branky se postaral nováček Pius Suter. Ten přitom před duelem s Red Wings nevstřelil v NHL ani jeden gól.

24letý Švýcar zkompletoval hattrick v 13. minutě třetího dějství.

„Byl jsem šťastný, že jsem konečně vsítil první gól. Potom to bylo pro mě už snadnější,“ poznamenal po zápase Suter. „Po druhém gólu jsem si řekl, že teď potřebuju dát ještě třetí…Měl jsem nějaké šance a na konci to tam padlo. Byl to skvělý pocit.“

Suter, který podepsal s Blackhawks v létě roční smlouvu, se stal prvním hráčem Chicaga, který vsítil své první tři góly v jednom klání od roku 1933, kdy to dokázal Bill Kendall.

- Reklama -

- Reklama -
Daniel Reichel
Takřka revoluční dítě. Hokej sleduji od MS v Petrohradě, který byl předzvěstí legendárního pokřiku „Vítej, zlatý hattricku“. NHL mi učarovala svým důrazem na tradice, krásnými dresy a ledem, který nepřipomíná jeden velký reklamní banner. Jsem milovníkem hobitů, elfů, čarodějů a vůbec celé Středozemě, příležitostným běžcem a posluchačem kvalitní soundtrackové hudby. Své připomínky můžete psát na daniel.reichel@nhlnews.cz.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -