- Reklama -

T-Mobile Arena otevřena. Vzniku lasvegaského klubu už nic nebrání

- Reklama -

Minulý týden se v hazardním ráji otevřela T-Mobile Arena (na titulní fotografii), která by se v budoucnu měla stát domovem pro zbrusu novou franšízu kanadsko-americké ligy. Díky tomu přibyl do skládačky jménem NHL v Las Vegas podstatný dílek. Finální podoba mozaiky je pouze otázkou času. Miliardář a investor Bill Foley, který je otcem myšlenky přivést do nevadské pouště tým Národní hokejové ligy, už před dvěma měsíci prohlásil, že by definitivní rozhodnutí o expanzi uvítal nejpozději do června tohoto roku (informovali jsme ZDE).
T-Mobile Arena se pro veřejnost oficiálně zpřístupnila 6. dubna, kdy zde vystoupila kapela The Killers. I za tak krátkou dobu se hala stihla nesmazatelně zapsat do dějin rockové hudby – 8. a 9. dubna zde zahráli legendární Guns N‘ Roses v sestavě s Axlem Rosem, Duffem McKaganem a Slashem. Nepočítáme-li aprílové představení v klubu Troubadour, jednalo se o první velký koncert GN’R v tomto složení po 23 letech.
Nová aréna, jež je společným majetkem AEG (podnikající v zábavním průmyslu) a MGM Resorts International (hazard), vyšla na 375 milionů dolarů a na hokejová utkání pojme 17 500 diváků. Mark Faber, místopředseda prvně jmenované společnosti, o T-Mobile Arena prohlásil: „Je to kulminace mnoha let tvrdé dřiny, za kterou stojí spousta lidí. Každý rok zde proběhne na sto akcí – koncerty, představení pro rodiny, box, UFC, předávání cen. Třešničkou na dortu by bylo mužstvo NHL. To by pro tuto halu bylo to nejlepší.“
Rozhodující dílek skládačky drží Gary Bettman a spol. Ať bude jejich rozhodnutí jakékoli, už teď je jasné, že lasvegaští fanoušci o nejlepší hokej na světě nepřijdou. Počátkem října se v nové hale v rámci předsezónní přípravy dvakrát představí Los Angeles Kings proti Dallasu a Coloradu. Tyto přípravné zápasy jsou součástí akce zvané „Frozen Fury“, tedy předsezónních utkání mezi LA a Coloradem, která v Sin City probíhají od roku 1997 (jen třikrát se proti Králům postavil jiný tým než Avalanche).
Radost nad tím, že si Kings zahrají na novém stadionu, vyjádřil Luc Robitaille, legenda klubu a současný prezident pro obchodní záležitosti. „Jsme nadšeni, že budeme jedni z prvních, kteří se zúčastní sportovní akce v nové T-Mobile Arena a těšíme na vytvoření nové kapitoly Frozen Fury. Atmosféra na této akci vždy patří mezi vrchol našich přípravných zápasů a věříme, že ji v tomto novém prostředí posuneme o úroveň výš. Naši fanoušci se těší, že (v Las Vegas) odehrajeme dva zápasy a oslavíme 50 let existence klubu. Jsme si jistí, že se – stejně jako naši hráči – do této supermoderní arény zamilují.“
Slavnostní otevření T-Mobile Areny:

Titulní foto: Bill Feldberg / Wikimedia Commons

- Reklama -
Jan Kadeřábek
Narozen v roce 1993. Absolvent bakalářského oboru Marketingová komunikace a PR na FSV UK. V současnosti studuju žurnalistiku, první ročník magisterského oboru. O hokej se zajímám od 8 let. Díky dlouholetému zájmu o NHL jsem se rozhodl napsat bakalářku na téma „Marketing NHL v letech 2005–2015“. Kanadsko-americká soutěž mě fascinuje především svou úžasnou historií. Aktivně se věnuji karate a běhu, rád čtu a jsem velkým fanouškem rockové hudby, především Guns N‘ Roses, Bruce Springsteena, Rolling Stones, U2, Kiss, Bon Jovi a dalších. Jsem autorem knihy Guns N' Roses: Příběh nejslavnějšího turné, která vyšla v září 2016. Publikace se zabývá nejúspěšnějším obdobím kapely, roky 1989 až 1994.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -