- Reklama -

Tahle parta je výjimečná, prohlásil po podpisu McAvoy. A odtáhnul Cháru na trénink

- Reklama -

Jak jsme včera informovali, bostonský zadák Charlie McAvoy prodloužil s Medvědy smlouvu o další tři roky. Průměrně si vydělá 4,9 milionu dolarů ročně. Už včera se tak hlásil na tréninkovém kempu Bruins, kde jej spoluhráči vřele přivítali.



Cestou na led si dobře naladěný rodák z Long Beach neodpustil legrácku, když v útrobách haly chytil svého mnohem vyššího parťáka z obrany, Zdena Cháru, za dres, a táhnul ho na trénink. Chára se jen usmál, svého mladého kamaráda chytil kolem ramen a společně pak elitní bostonský obranný pár vyrazil trénovat.


Na tiskové konferenci McAvoy pochopitelně odpovídal na dotazy novinářů ohledně své nové smlouvy. „Mým cílem je tvrdě pracovat, abych se stal co možná nejlepším hokejistou. Budu makat každý den a pro tento tým udělám všechno. Doufám, že mohu vyrůst v jednoho z nejlepších beků v této lize,“ svěřil se jednadvacetiletý zadák a dodal v zámoří oblíbenou frázi: „Only sky is the limit.“
„Nepochybuji o tom, že zde máme výjimečnou partu. Neexistuje místo, kde bych byl raději. Užívám si, že mohu každý den chodit do haly, kde jsem obklopen neuvěřitelnými lidmi, od spoluhráčů až po zaměstnance. Mám velké štěstí,“ ujistil přítomné.

- Reklama -


„Tohle je pro mne dobrá příležitost, abych jako hráč dál rostl. Dosud jsem měl trochu smůlu na zranění, ale některé věci jsou prostě mimo vaši kontrolu. Tenhle klub mě ale vždy podporoval, což pro mne hodně znamená,“ poděkoval svému klubu McAvoy.
Fanshop týmuSpokojenost pochopitelně neskrýval ani generální manažer. „Jsem nadšený, že ho máme zpátky, a pochopitelně věřím, že Charlie bude součástí tohoto klubu mnohem déle, než jen ty tři roky. Loni byl důležitou součástí našeho úspěchu, a stejně důležitý pro nás bude i letos a v následujících letech,“ dodal Don Sweeney.
„Charlie má možnost stát se tím hráčem, jakého v něm všichni vidíme, a to jak na ledě, tak i mimo led. Má v sobě vůdcovské kvality. Tahle smlouva je dobrým kompromisem. On může vystoupat tak vysoko, jak jen dokáže, a až se tak stane, my na to budeme připraveni,“ slíbil generální manažer.
„Jsem rád, že jsem zpátky. Všichni mi moc chyběli. Chtěl jsem být opět součástí týmu. Tahle skupina lidí je opravdu výjimečná. Moc se na kluky těším a jsem ze svého návratu nadšený,“ řekl na závěr klíčový bek Bruins.

- Reklama -
Roman Blaha
Senior hockey writer at nhlnews.cz. Teacher, speaker, father of two. Vancouver 2010 volunteer. Best hockey ever: Canada Cup '87. Favourite players: Wayne Gretzky, Steve Yzerman.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -