- Reklama -

Tahle série má daleko ke konci, o tom není pochyb, tvrdí kapitán Nashvillu Fisher

- Reklama -

Nejdůležitější utkání v historii Nashvillu Predators je tady. Klub z Tennessee se dnes bude ze všech sil snažit o vynucení sedmého rozhodujícího zápasu na ledě Pittsburghu. Lídr Predátorů Mike Fisher pevně věří, že série zdaleka není u konce.
„Musíme se soutředit a vyhrát. Tahle série má daleko ke svému konci, o tom není pochyb,“ neztrácí víru sedmatřicetiletý Fisher.

„Pátý souboj je za námi. Koncentrujeme se pouze na ten další a podle mě moc dobře víme, co je potřeba ke zlepšení. Teď je to o přípravě na následující utkání,“ prohlásil trenér Preds Peter Laviolette.
„Víte, v play off se to má tak, že když vyhrajeme třetí a čtvrtý zápas, pak jistojistě uspějeme i v tom pátém, že? Jenže takhle to ve vyřazovacích bojích nefunguje. Každý mač píše vlastní kapitolu. Je tvořeno kouskem koláče a vy musíte vyjet na led a o ten kousek bojovat každý večer a zároveň si být jisti, že tu kapitolu napíšete. Poslední kapitola s tím nemá nic společného,“ vysvětluje dvaapadesátiletý lodivod Nashvillu.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


„Myslím si, že naši hráči na to budou připraveni. Mají pár dnů volna a pátý souboj jsme hodili za hlavu. Víme, co musíme v šestém utkání udělat. Víme, čeho jsme schopní, obzvlášť v naší hale, a půjdeme si za výhrou,“ doplňuje Laviolette, jenž v roce 2006 vybojoval Stanley Cup s Carolinou a o čtyři roky později dovedl do finále proti Chicagu i Philadelphii.
Obrat v sérii rozhodně nezní nerealisticky. Stačí se podívat na finálové série hrané od roku 2001. Tým, který za vyrovnaného stavu 2:2 na zápasy ztratil ten pátý, dokázal ve čtyřech z osmi případů otočit nepříznivý vývoj a díky tomu dokráčet k trofeji Lorda Stanleyho.
Přesně to se v roce 2009 přihodilo Tučňákům, kteří pátý souboj v Detroitu ztratili poměrem 0:5, ale následující dva duely vyhráli 2:1, a získali tak třetí Svátý grál v klubové historii.
V Nashvillu všichni věří, že podobný obrázek uvidí v šestém zápase co nejčastěji

„Naší motivací je Pohár vyhrát. Toužíme po něm. V neděli uvidíte dobrý zápas. Větší stimul neexistuje. Chceme Stanley Cup ukořistit,“ říká kapitán Nashvillu Mike Fisher.
„Čtvrteční utkání nebude mít s tím dalším nic společného,“ slibuje obránce Yannick Weber. „Musíme se zaměřit na pár detailů. Uvědomujeme si, že jsme nepředvedli nejlepší výkon. Podle mě nám sebrali vítr z plachet a nedovolili nám předvést naší hru, ale moc dobře víme, co se nám nepovedlo a je nám jasné, že musíme hrát lépe,“ doplňuje osmadvacetiletý bek.
Webera těší fakt, že jeho tým je ve hře i v šestém měsíci roku 2017.
„Je 9. červen a pořád hrajeme. Vracíme se zpátky domů, kde cítíme jistotu, a kde víme, že můžeme uspět. Během play off jsme předvedli, že pokud hrajeme tak, jak máme a držíme se našeho plánu, dokážeme triumfovat,“ uzavírá švýcarský zadák.

- Reklama -
Jan Kadeřábek
Narozen v roce 1993. Absolvent bakalářského oboru Marketingová komunikace a PR na FSV UK. V současnosti studuju žurnalistiku, první ročník magisterského oboru. O hokej se zajímám od 8 let. Díky dlouholetému zájmu o NHL jsem se rozhodl napsat bakalářku na téma „Marketing NHL v letech 2005–2015“. Kanadsko-americká soutěž mě fascinuje především svou úžasnou historií. Aktivně se věnuji karate a běhu, rád čtu a jsem velkým fanouškem rockové hudby, především Guns N‘ Roses, Bruce Springsteena, Rolling Stones, U2, Kiss, Bon Jovi a dalších. Jsem autorem knihy Guns N' Roses: Příběh nejslavnějšího turné, která vyšla v září 2016. Publikace se zabývá nejúspěšnějším obdobím kapely, roky 1989 až 1994.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -