- Reklama -

Tahle série není pro staré. Toronto nad Caps znovu uspělo v prodloužení a vede 2:1 na zápasy

- Reklama -

Také třetí duel prvního kola play-off mezi Torontem Maple Leafs a Washingtonem Capitals dospěl do prodloužení. V něm po 97 vteřinách rozhodl o druhém triumfu kanadského celku v sérii v poměru 4:3 Tyler Bozak (více ZDE).
„Je to velmi emotivní. Chcete být se svými spoluhráči a slavit. V této sérii jsme zažili spoustu vzletů a pádů. Každý zápas jde do nastavení. Jsou to ta nejzábavnější utkání a je prima, že jsme dneska byli odměněni,“ říká Bozak, vyhlášený první hvězdou večera.
Torontu se poprvé od roku 1951 stalo, že by první tři zápasy série play-off dospěly do prodloužení.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


Javorovým listům svými premiérovými zásahy ve vyřazovacích bojích pomohli Auston Matthews a William Nylander. Torontu se navíc dvakrát podařilo vymazat dvougólový náskok Caps.
Týmu z hlavního města USA se v prostřední třetině za stavu 3:1 nepovedlo zužitkovat dvě minuty trvající přesilovku pět na tři.
„Měli jsme v ní skórovat, rozhodně. Takové výhody musíte využít,“ tvrdí Nicklas Bäckström.
Podle torontského brankáře Frederika Andersena, jenž zneškodnil 23 střel, se jednalo o klíčový moment utkání.
„Bylo to ohromné. Myslím si, že jsme se díky tomu vrátili zpátky do hry,“ prohlásil dánský gólman.
Toronto o pár minut později kvůli příliš mnoha hráčům na ledě ubránilo další přesilovku.


Dalším výrazným momentem na cestě k obratu Maple Leafs bylo střídání útočníka Nazema Kadriho ve 14. minutě za stavu 2:0 pro Capitals, kdy dvěma hity zboural washingtonského obránce Brookse Orpika. Hned pár vteřin poté vstřelil Matthews kontaktní gól.
„Byl to zlomový okamžik, skvělé střídání od Nazema. Tohle předvádí celou sezonu. Nešlo jen o toto střídání, hrál fantasticky po celý večer. Když naskočí na led a vloží do toho sílu, dokáže obrátit zápas. Milujeme, když hraje takovým způsobem,“ vychvaluje Kadriho bek Morgan Rielly.
Capitals se musejí plně zkoncentrovat na středeční souboj, aby tak zabránili Torontu ve vytvoření dvou mečbolů.
„Pokud máte krátkou paměť, přenesete se přes to a jdete dál. V úterý se podíváme na video a budeme se snažit být lepším mužstvem. Na tom musíte stavět. Nemůžete se pořád vracet k minulosti. Máme spoustu času, abychom vytvořili naši vlastní budoucnost,“ uzavírá obránce John Carlson.
Kadriho tvrdá fyzická hra proti Orpikovi

- Reklama -
Jan Kadeřábek
Narozen v roce 1993. Absolvent bakalářského oboru Marketingová komunikace a PR na FSV UK. V současnosti studuju žurnalistiku, první ročník magisterského oboru. O hokej se zajímám od 8 let. Díky dlouholetému zájmu o NHL jsem se rozhodl napsat bakalářku na téma „Marketing NHL v letech 2005–2015“. Kanadsko-americká soutěž mě fascinuje především svou úžasnou historií. Aktivně se věnuji karate a běhu, rád čtu a jsem velkým fanouškem rockové hudby, především Guns N‘ Roses, Bruce Springsteena, Rolling Stones, U2, Kiss, Bon Jovi a dalších. Jsem autorem knihy Guns N' Roses: Příběh nejslavnějšího turné, která vyšla v září 2016. Publikace se zabývá nejúspěšnějším obdobím kapely, roky 1989 až 1994.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -