- Reklama -

Tampa Bay si pojistila na dva roky brankářskou dvojku

- Reklama -

Peter Budaj si prodlouží svůj pobyt v organizaci Tampa Bay Lightning. Rodák z Banské Bystrice se dohodl s představiteli floridského celku na prodloužení spolupráce o dva roky. Jedná se o jednocestnou smlouvu s celkovým výdělkem 2,05 miliónu dolarů. Opět tak bude tvořit brankářský tandem s plánovanou jedničkou Andrejem Vasilevským.
„Je to zkušený veterán a opravdový lídr,“ uvedl na adresu čtyřiatřicetiletého Slováka kouč gólmanů Tampy Frantz Jean. „Peter je pozitivní chlapík a skvělý parťák pro Vasilevského, jemuž určitě pomůže. V lize působí už hodně dlouho a slyšel jsem o něm spoustu skvělých věcí,“ dodal.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


Tampa získala Budaje na konci února z Los Angeles. Jednalo se o velmi zajímavou výměnu. Blesky tehdy přenechaly Kings gólmana Bena Bishopa a možnost volby v pátém kole letošního draftu NHL, opačným směrem zamířil nejen Budaj, ale i jeho krajan Erik Černák (obránce). Králové museli navíc přihodit volbu v sedmém kole draftu 2017 a ještě jeden podmíněný výběr.
Pokud by se Budaj s Blesky nedohodl, stal by se na začátku července takzvaným nechráněným volným hráčem. „Peter měl velký zájem na setrvání v klubu. V Tampě Bay se mu líbí a má rád své spoluhráče,“ řekl hráčův agent Rolly Hedges. „Peter má sedmiletého syna a jeho priorita byla zůstat s rodinou v místě, kde se jim dobře žije.“


V poslední sezóně Budaj jasně dokázal, že rozhodně nepatří do starého železa. V dresu Kings odchytal 53 utkání (27-20-3), v nichž průměrně inkasoval 2,12 branek a úspěšnost zákroků vytáhl na 91,7 %. Mezi tři tyče Bolts se postavil v šesti případech (3-1-0; 2,8; 89,8%). Se sedmi čistými konty se mezi brankáři umístil na děleném třetím místě.
„Lightning jsou skvělá organizace, je tu skvělá skupina kluků,“ uvedl Budaj krátce po skončení sezóny. „Trenéři a všichni členové realizačního týmu jsou úžasní. Každý se chová přátelsky.  Uvidíme, jak to dopadne, ale určitě by mě jejich nabídka zajímala.“

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -