- Reklama -

Tampa Bay si pojistila Tylera Johnsona na dalších sedm let

- Reklama -

Další důležitý útočník Tampy Bay je pod dlouhodobou smlouvou. Jak oznámil klub Lightning, obě strany se dohodly na sedmileté spolupráci. Tyler Johnson si během této doby vydělá 35 miliónů dolarů.
„Jsem nadšený, že můžu zůstat v Tampě a setrvat v této organizaci,“ řekl Johnson. „Tohle je místo, kde jsem chtěl působit a generální manažer Steve Yzerman řekl jasně, že mě tady chce. Takže jsem věděl, že se dohodneme. Čekání bylo trochu náročné, ale jsem rád, že jsme to dotáhli. Rád se vrátím do stejné šatny mezi stejné spoluhráče, abychom pro Jeffa Vinika a všechny skvělé fanoušky vyhráli Stanley Cup.“


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


Sedmadvacetiletý forvard se stal 1. července chráněným volným hráčem. Kontrakt mu zaručuje průměrný roční příjem pět miliónů dolarů až do konce sezóny 2023-24.
„Nebylo pochyb, že chci zůstat, už kvůli závazku pana Vinika a Stevea vytvořit tady prvotřídní vítěznou organizaci odshora dolů,“ pokračuje Johnson. „Nemohu dost vyjádřit, jak skvělí všichni lidé v téhle organizaci jsou a jak mi pomohli jako hráči. Máme všechny zdroje, abychom byli úspěšní. Není lepšího místa pro hokej než v Tampě.“
Johnson nasbíral loni v 66 utkáních 45 bodů (19+26). Šest branek docílil v přesilovce, kde zaznamenal 23 bodů. „Je to jeden z našich klíčových hráčů. Je na vrcholu kariéry a my jsme šťastní, že jsme si ho pojistili na tak významnou dobu,“ řekl Yzerman.
Johnson je hráčem Tampy od 7. března 2011, kdy podepsal s Blesky smlouvu jako volný nedraftovaný hráč. Ve 308 zápasech nasbíral 211 bodů (89+122). V play off má bilanci ještě lepší, ve 47 utkáních stihnul 42 bodů (21+21). V sezóně 2013-14 byl jmenován do pětky nejlepších nováčků.

Tampa se musí zlepšit. Po dvou dobrých ročnících se letos vůbec nekvalifikovala do play off. „Máme za sebou dvě úspěšné účasti v play off 2015 a 2016, bylo nepříjemné se tam teď nedostat. Je frustrující pomyslet na to, jak blízko jsme byli a nedostali se tam. Vím, že každý chlap v kabině dychtí po tom vrátit se na led, abychom začali pracovat na nápravě.“
Johnson si na ledě dobře rozuměl s Nikitou Kučerovem, se kterým mohou Blesky prodloužit spolupráci nejdřív příští rok v červenci. „Jsem šťastný za spoluhráče, které tady mám. Vědět, že s nimi budu pokračovat, je vzrušující,“ říká americký útočník. „Jako parta tady máme dobré vedení i dobrou chemii. Hodně těch kluků znám z American Hockey League, všichni se podporujeme, abychom uspěli. Všichni jdeme za jedním cílem a tím je vyhrát Stanley Cup.“
Kvůli problémům s platovým stropem musel Steve Yzerman vytrejdovat do Montrealu Jonathana Drouina. Canadiens podepsali tohoto hráče na šest let za 33 miliónů dolarů. Tampa aspoň sehnala Chrise Kunitze, který podepsal roční dvoumiliónový kontrakt a Dana Girardiho na dva roky za šest miliónů. Oba společně zaberou pod stropem pět miliónů.

- Reklama -
Předchozí článek
Další článek
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -