- Reklama -

Tampa Bay startuje přípravu bez Stamkose a Drouina

- Reklama -

Místo, aby si nazul brusle a vyjel se spoluhráči na led, zůstává Steven Stamkos čtvrtý den kempu v péči lékařů. Nikdo nechce nic uspěchat a riskovat další zbytečné zdravotní potíže.
Ostrostřelec Tampy Bay přišel v uplynulé sezóně kvůli zlomenině nohy o olympijské hry v Soči a velkou část sezóny v NHL, minulý měsíc se pak podrobil vyjmutí šroubu, který měl v noze. Trenér Tampy Bay ho chce tedy ještě nějakou dobu šetřit.
„Máme pro něj plán a určitě na něj nechceme tlačit,“ řekl Jon Cooper. „Potřebujeme ho v říjnu, nemusí ho mít nutně už teď. Chceme si být jisti, až dojde na věc, že bude schopen hrát. Asi by mohl hrát už teď, ale chceme vidět ostatní hráče. Víme, co dokáže.“
Vedle Stamkose vynechal nedělní trénink Lightning také Jonathan Drouin, první draftová volba Blesků z roku 2013. Devatenáctiletý hokejista je v režimu „day to day“, jeho stav se tedy může změnit každým dnem. Popis jeho zranění se omezuje na „horní polovinu těla“.
„Určitě nastoupí do přípravných zápasů,“ ujistil Jon Cooper. „Nevím, jak do té doby, ale exhibiční zápasy stihne.“
Tampa zahájí přípravné duely v úterý doma proti Nashvillu. Ještě předtím čekají hráče týmové modelované zápasy, v jejich znamení budou dny do začátku prvního přípravného utkání. Některé dokonce za přítomnosti fanoušků.
„Je fajn konečně se trochu rozhýbat a pokusit se zbavit špatných návyků,“ pochválil si začátek přípravy Brian Boyle. „Je dobré zase se vším seznámit a připravit na skutečný začátek.“
Boyle si první souboje se spoluhráči užil, dostal úder loktem a roztržené obočí mu museli šít. „Je to trochu legrační, že jsem krvácel, protože chrániče očí obvykle tuto oblast dostatečně kryjí,“ postěžoval si, že mu tentokrát plexi štít nepomohl.
Foto/Photo by: Bridget Samuels

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -