- Reklama -

Tampa Bay vyřadí číslo Vincenta Lecavaliera

- Reklama -

Velké pocty se dočká bývalý kanadský hokejista Vincent Lecavalier. Tým Tampa Bay Lightning, v jehož dresu odehrál sedmatřicetiletý rodák z Ile-Bizard 14 sezón (1998-2013), vyřadí jeho dres s číslem 4. Slavnostní ceremoniál se uskuteční 10. února 2018 před domácím utkáním Blesků s Los Angeles Kings.
„Mít číslo vyřazené z užívání je pro mne a mou rodinu velká čest,“ prohlásil Vincent Lecavalier. „Určitě dorazí i moji rodiče. Bez nich bych hokej na téhle úrovni nikdy nehrál. Bude to skvělý večer. Mám z toho obrovskou radost,“ doplnil.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


Kanadský centr bude teprve druhým hokejistou, kterému se této pocty v organizaci Lightning dostane. Prvním byl jeho krajan a další vynikající útočník Martin St. Louis, jehož číslo 26 visí u stropu haly Amalie Arena od 13. ledna 2017.
„Když Lightning vyvěšovali dres Martina St. Louise, byl jsem tehdy u toho a vhánělo mi to slzy do očí. Je pro mě ctí, že budu mít dres vedle něj. Rád bych poděkoval majiteli klubu Jeffu Vinnikovi, který mi tuto skvělou zprávu oznámil. Děkuji klubu Tampa Bay Lightning a fanouškům, kteří mě podporovali,“ řekl čtyřnásobný účastník Utkání hvězd NHL (2003, 2007, 2008, 2009).
Embed from Getty Images
Práva na někdejšího kapitána (2000-01, 2008-13) mužstva získali Bolts v roce 1998, kdy z něj učinili jedničku draftu NHL. Lecavalier je nejlepším střelcem v dějinách floridského celku. V základní části NHL odehrál za Tampu Bay 1037 utkání (klubový rekord), ve kterých zaznamenal 874 bodů za 383 branek a 491 přihrávek. V 63 zápasech play off zaznamenal 52 bodů (24+28).
V roce 2004 zvedl nad hlavu Stanleyův pohár a World Cup. Mezi jeho největší individuální úspěchy patří cena pro nejlepšího střelce soutěže Maurice Richard Trophy za sezónu 2006-07, o rok později si při slavnostním ceremoniálu NHL došel na podium pro King Clancy Trophy za svůj přínos k rozvoji hokeje a převzal i Foundation Player Award.
Dres Tampy Bay ale nebyl jediným, který v National Hockey League nosil. V červenci 2013, devět let po zisku mistrovského titulu, se jako volný hráč upsal Philadelphii, ta ho v lednu 2016 vyměnila do Los Angeles, kde téhož roku ukončil aktivní kariéru.

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -