- Reklama -

Tampa si pojišťuje budoucnost. Cirelli, Černák a Sergačev podepsali na osm let

- Reklama -

V posledních třech letech si třikrát zahráli finále Stanley Cupu, dvakrát se mohli s exkluzivní hokejovou trofejí pomazlit. Letos Tampa ve finále nestačila na Colorado, zbraně však neskládá. Hned první den volného trhu oznámila podpisy tří důležitých článků jejich mužstva. Nové osmileté dohody podepsali Erik Černák, Michail Sergačev a Anthony Cirelli.

Čtyřiadvacetiletý ruský obránce Sergačev bude nově pobírat 8,5 milionu dolarů za sezonu. Stane se tak nejlépe placeným zadákem mužstva, ani Victor Hedman nebere tolik! Rus zatím za Lightning odehrál 358 utkání v základní části (zbylá čtyři odehrál za Montreal, který ho draftoval) a nasbíral 174 bodů, což jej řadí na páté místo v historii Lightning mezi obránci.

Centr Anthony Cirelli dosud neoblékal v NHL jiný dres než Tampy. Jejich třetí volba (celkově 72.) z draftu 2015 podepsala novou smlouvu na 6,25 milionu dolarů ročně. V 294 zápasech za Tampu nasbíral 159 bodů. Po uplynulé sezoně skončil pátý v hlasování o Selke Trophy pro nejlépe bránícího útočníka v lize, zblokoval nejvíce střel mezi útočníky Lightning (67).

- Reklama -

Posledním důležitým podpisem je Slovák Erik Černák. Poctivý bek si vysloužil 5,2 milionu dolarů na sezonu. Rodák z Košic zatím v NHL nastupoval pouze za Tampu, zatím odehrál 226 utkání. V loňském první zápase finále NHL proti Montrealu vstřelil svoji první branku v play-off. Stal se prvním hráčem Lightning v historii, kterému se podařilo svůj premiérový play-off gól vstřelit ve finále Stanley Cupu. Draftován byl Los Angeles Kings jako 43. v pořadí, do Tampy jej Kings vyměnili v roce 2017.

Titulní foto: Icon Sportswire

 

- Reklama -

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -