- Reklama -

Taylor Hall o Bostonu: Doufám, že tu vydržím delší dobu

- Reklama -

Zdá se, že v 29 letech prožívá Taylor Hall menší renesanci své kariéry. Jednička draftu 2010 před letošní uzávěrkou změnila dres (hraje už za pátý tým NHL v kariéře) a pookřála v týmu s českými hvězdami Krejčím a Pastrňákem.

Před sezonou někdejší vítěz Hart Trophy podepsal roční megakontrakt s Buffalo Sabres, kteří si od něj slibovali, že pozvedne jejich organizaci. Jenže po 37 utkáních, které lemovaly především prohry, jej vedení Sabres poslalo do Bostonu a ještě si ponechalo do konce roku 50 % jeho gáže. V oněch 37 utkáních vstřelil Hall pouhé dvě branky, ve statistice +/- mu svítilo hrozivých -21.

U Bruins rychle pookřál. V 16 zbývajících zápasech základní části za Medvědy vstřelil osm gólů, na dalších šest přihrál a blížil se tak průměru bod na utkání. Neztratil se ani v prvním kole play-off proti Washingtonu, když v pěti utkáních posbíral tři body. I díky tomu se tak poprvé ve své kariéře v NHL (která nyní čítá 11 sezon) podívá do druhého kola vyřazovacích bojů.

„Nechci tady hrát jen rok nebo dva. Rád bych tady hrál mnohem déle. Po pravdě teď ani neznám svoji cenu, nezajímám se o svůj další kontrakt. Bude to věc, kterou budu řešit v létě. Teď mám mnohem důležitější věci na starosti – jako hráč. Věděl jsem, že Boston je skvělé město, ale samotného mě překvapilo, o kolik lepší je realita oproti mým představám,“ nadšeně vyprávěl Hall novinářům.

- Reklama -

Hall debutoval v NHL jako hráč Edmontonu Oilers. V Kanadě strávil celkem šest sezon, než byl v roce 2016 vyměněn do New Jersey. Právě u Ďáblů zažil svoji nejlepší sezonu z individuálního hlediska, když v 76 zápasech nasbíral 93 bodů (39+54) a získal Hart Trophy pro nejužitečnějšího hráče soutěže. V dalších letech v New Jersey pokračoval ve slušných výkonech, tým okolo něj se však stále horšil, za čtyři roky u Devils hrál play-off pouze jednou – právě v roce 2018, kdy zažil životní sezonu.

Před loňskou uzávěrkou přestupů jej tak Ďáblové poslali do Arizony, kde si slibovali především to, že později u nich podepíše dlouhodobější smlouvu a postaví okolo něj úspěšné mužstvo. Hall se však v létě rozhodl vzít lukrativní roční kontrakt od Buffala. Tam však po počátečním nadšení šlo vše, i kvůli nákaze covidem, od desíti k pěti. Hall tak před uzávěrkou přestupů opět změnil dres a stal se členem organizace Bruins.

Jak daleko s nimi letos dojde ve vyřazovacích bojích a především, jaké rozhodnutí učiní v letní pauze?

- Reklama -

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -