- Reklama -

Taylor Hall si poprvé zabruslil s McDavidem a je z nového spoluhráče unešený

- Reklama -

V úvodu minulého týdne si Taylor Hall (na snímku) poprvé na tréninku zabruslil s novým spoluhráčem v šatně Edmontonu Connorem McDavidem a nešetřil superlativy. Oba se zúčastnili přípravného kempu v Torontu a podle Halla bude čerstvá jednička draftu NHL jedním z hlavních důvodů, proč bude nová sezóna pro Oilers pořádně vzrušující.
„Se všemi změnami v sestavě a draftováním Connora to bude v Edmontonu pořádně vzrušující. To samé se sice očekávalo už během posledních pěti let, ale z různých důvodů si myslím, že tentokrát to dostane ještě větší náboj,“ tvrdí Hall.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


„A velká výzva to bude i pro nás hráče. Bude zvláštně osvěžující být v situaci, kdy nevíme, co vlastně můžeme očekávat. A zároveň jsme hodně optimističtí,“ doplňuje třiadvacetiletý rodák z Calgary.

Narážel tím také na příchod nového trenéra. Todd McLellan má Edmonton dovést do play off, kde klub nehrál už od roku 2006. A pak samozřejmě také McDavid.
„Je hodně rychlý. Po ledě klouže rychleji než většina kluků bruslí v plné rychlosti,“ všiml si na tréninku Hall. A to je slušný kompliment od někoho, kdo patří k nejlepším bruslařům v NHL.
„Kromě toho, že je to skvělý hráč, tak bylo parádní zažít na vlastní kůži, jak rychlý je. V televizi to vidíte, ale vidět to na vlastní oči je úplně o něčem jiném,“ vrátil mu poklonu McDavid, který by mohl s Hallem nastupovat v jedné formaci Oilers.

„Musí se neustále vypořádávat s velkým tlakem a pozorností kolem sebe. Nic podobného jsem takhle zblízka nezažil. Taky jsem byl jedničkou draftu, ale ani zdaleka se to nepodobalo tomu humbuku, jaký kolem sebe zažívá Connor,“ zaskočilo Halla.
Podle něj je McDavid stoprocentně připravený na NHL. „Je mnohem dospělejší, než si lidé myslí. A nebude mít problém zapadnout mezi starší kluky, kteří už mají mnohem více zkušeností. Je mu osmnáct, takže bude potřebovat pomoc od nás ostatních jako každý v jeho věku. Ale všichni věříme, že bude tak dobrý, jak si o něm myslíme,“ uzavřel Taylor Hall.

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -