- Reklama -

Thornton se stěhuje do Švýcarska

- Reklama -

Zkušený útočník Joe Thornton se bude udržovat ve formě hraním hokeje v Evropě. 41letý Kanaďan se dohodl na spolupráci s týmem HC Davos ze švýcarské NLA.
Thornton, jehož manželka pochází ze Švýcarska, nastoupí v dresu Davosu už v sobotu. Působit v něm bude do doby, než se rozhodne o jeho budoucnosti v NHL.
Jednička draftu 1997 Thornton hrál naposledy 11. března, kdy hájil barvy San Jose proti Chicagu. Základní část pak předčasně ukončila pandemie koronaviru. Dohrávka soutěže v Edmontonu a Torontu už se Sharks netýkala.
Aktuálně je nechráněným volným hráčem.
Dvaadvacátou sezonu NHL zakončil Thornton s bilancí 31 bodů v 70 zápasech za sedm branek a 24 asistencí. Podle spekulací zámořských médií o něj stojí Toronto.
V Davosu hrál Thornton už v sezonách 2004/05 a 2012/13 při výluce v NHL.

- Reklama -
Daniel Reichel
Takřka revoluční dítě. Hokej sleduji od MS v Petrohradě, který byl předzvěstí legendárního pokřiku „Vítej, zlatý hattricku“. NHL mi učarovala svým důrazem na tradice, krásnými dresy a ledem, který nepřipomíná jeden velký reklamní banner. Jsem milovníkem hobitů, elfů, čarodějů a vůbec celé Středozemě, příležitostným běžcem a posluchačem kvalitní soundtrackové hudby. Své připomínky můžete psát na daniel.reichel@nhlnews.cz.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -