- Reklama -

Tihle chlápci přitahují. Trojice gólmanů, co se může před uzávěrkou stěhovat

- Reklama -

Play-off se blíží. Letošní uzávěrka přestupů sice nastane až v pondělí 21. března, už nyní to zákulisím víří spekulacemi, která jména budou k mání a která nikoliv. Přinášíme přehled tří uvažovaných jmen brankářů, které by letos mohl potkat trejd.

Anton Forsberg, Ottawa Senators

Švédskému brankářovi letos končí kontrakt na 900 tisíc dolarů ročně. Po tomto ročníku se stane neomezeným volným hráčem. Ottawě se letos s největší pravděpodobností vyřazovací boje vyhnou, dá se tedy čekat, že se Senátoři budou snažit rodáka z Härnösandu zpeněžit, než aby jim utekl bez náhrady. Forsberg má letos obstojnou sezonu navzdory neúspěchům Ottawy. Zatím odchytal 16 utkání a průměrně pustí 3,01 branek za zápas a má 91,2% úspěšnost zákroků. Pořídí si ho některý z účastníků play-off jako pojistku?

Jaroslav Halák, Vancouver Canucks

- Reklama -

Slovenský gólman tvořil tři sezony veteránský tandem s Finem Tuukkou Raskem v Bostonu. Šestatřicetiletý dvojnásobný vítěz Jennings Trophy má ale díky agentovi zajímavou smlouvu – základní plat na 1,5 milionů dolarů s 1,25 milionovým bonusem za 10 odehraných utkání a především s klauzulí o nevyměnitelnosti. Dá se proto očekávat, že Canucks i nadále nebudou Haláka nasazovat, aby jej přinutili souhlasit s trejdem. Podle různých zpráv se na Slovákovu situaci vyptávali Avalanche, určitě by službami zkušeného gólmana nepohrdli ani v Edmontonu. Podaří se Kosatkám jej vyměnit?

Chris Driedger, Seattle Kraken

Před letošním ročníkem byli v Seattlu chváleni za jednu věc – za složení brankářské dvojice. Kombinace Philippa Grubauera a Chrise Driedgera zněla opravdu výtečně. Jenže Driedger nenaplnil očekávání, že bude německému gólmanovi konkurencí. Někdejší brankář Floridy má podepsaný tříletý kontrakt na 3,5 milionů dolarů za sezonu a má klauzuli, která mu umožňuje napsat seznam 10 týmů, do kterých může být vyměněn. Podle všeho se na Driedgera už poptávali Capitals a Oilers.

- Reklama -

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -