- Reklama -

Tinordi druhým letošním dopingovým hříšníkem

- Reklama -

Dalším dopingovým hříšníkem v National Hockey League je Jarred Tinordi. Jak ve středu oznámila Liga, obránce Arizony byl suspendován za porušení pravidel NHL a NHLPA, pokud jde o užívání zakázaných látek.
Klub Coyotes okamžitě přispěchal s prohlášením, že neměl o Tinordiho užívání zakázaných látek tušení. Podle vyjádření klubu byl dokonce čtyřiadvacetiletý bek pozitivně testován ještě jako hráč Montrealu, tedy předtím, než byl 15. ledna 2016 vyměněn do Arizony.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


Tinordi si nezahraje dvacet zápasů a po celou tuto dobu mu nepůjde ani plat. Trest vychází z povinného doporučení NHL a hráčské asociace ke zneužívání podpůrných pátek, stvrzeného kolektivní smlouvou.
„Jsem extrémně zklamán, že jsem na testech selhal,“ řekl Tinordi prostřednictvím prohlášení NHLPA. „Nevěděl jsem, že beru zakázanou látku.“
„Nicméně chápu, že jsem jako profesionální sportovec odpovědný za to, co vstupuje do mého těla. Budu tvrdě pracovat na svém návratu na led, abych překonal tuto frustrující překážku,“ dodal hráč.


Bude vás zajímat:

- Reklama -

Tinordi tak letos přijde o 207 439 dolarů na platu. Stal se druhým hokejistou NHL, jenž byl v této sezóně takto potrestán. První byl centr Anaheimu Shawn Horcoff, jenž obdržel 26. ledna trest na dvacet utkání.
„Včera pozdě odpoledne jsme se o tom dozvěděli,“ vysvětlil za klub Coyotes generální manažer Don Maloney. „Organizace Arizony Coyotes plně podporuje program Ligy a hráčské asociace. Jarreda podpoříme v jeho procesu. Žádný další komentář k této věci v tuto chvíli nemáme.“
Rodák z amerického Burnsvilleu ve státě Minnesotě zatím odehrál v NHL 57 zápasů s bilancí šesti asistencí. Gól nedal. Draftem prošel v roce 2010 v prvním kole jako 22. celkem. Vybral si jej Montreal, který ho letos poslal do Arizony v památném trejdu za Johna Scotta, bitkaře, jehož fanoušci protlačili svými hlasy do All Star Game.
„Je to velký, mladý, silný kluk, který hraje tvrdě,“ řekl Maloney, když Tinordiho do mužstva přivedl. „Byl to pro něj letos náročný rok, nicméně zkusíme ho a uvidíme.“

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -