- Reklama -

Tisícovkař Voráček! Ryšavý útočník pokořil magickou hranici

- Reklama -

V utkání Columbusu s New Jersey Devils psal útočník Columbusu Jakub Voráček historii. Jako dvanáctý Čech a celkově 316. hráč vůbec překonal metu tisíce zápasů v NHL.

Dvaatřicetiletý útočník poprvé nastoupil v nejprestižnější hokejové lize světa v ročníku 2008-2009. V dresu Blue Jackets tehdy odehrál 80 zápasů a připsal si 38 bodů.

V NHL nastupoval pouze za dva kluby – Columbus Blue Jackets a Philadelphii Flyers. Právě dres Letců po deseti letech před touto sezonou vyměnil za staronové působiště v Columbusu.

„Je to obrovská porce zápasů. Na druhou stranu, kdybych byl starší a blížil se konci kariéry, asi bych to prožíval jinak. Určitě to není finální hranice, uvidíme, kam se dokážu dostat,“ říkal v pozápasovém rozhovoru Voráček.

- Reklama -

Voráček zavzpomínal na své první utkání v NHL, které odehrál 10. října 2008 proti Dallasu.

„Mám dojem, že jsem hned z první střely vstřelil branku. Ani jsem netušil, že to propadlo golmanovi za záda. Zkoumali gól na videu a pak ho uznali. Jestli se nepletu, vyhráli jsme tenkrát v prodloužení,“ vybavil si svoji premiéru v zámoří Voráček.

Vyhlášený nahrávač Voráček v 1000 utkáních NHL zaznamenal 217 branek a 544 asistencí. Dalších 49 zápasů a 28 bodů přidal v play-off.

 

- Reklama -

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -