- Reklama -

Tlustý se trefil podruhé v sezóně a byl vyhlášen hvězdou zápasu

- Reklama -

Před čtyřmi dny se vrátil na led po třech týdnech na marodce. Jiří Tlustý zatím v New Jersey neoslňuje, v úterý se ale zapsal mezi střelce. Bylo to podruhé v sezóně a Tlustý byl za svůj gólový příspěvek zařazen mezi hvězdy zápasu. New Jersey vyhrálo v Buffalu 2:0.
Vedle Tlustého se trefil ještě Lee Stempniak, další nepřehlédnutelnou personou byl gólman Cory Schenider. Zatímco Linus Ullmark v brance Sabres inkasoval z 21 střel dvakrát, Schneider pochytal všech 25 puků, které na něj z holí domácích hráčů mířili.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


„Skvělý výkon od každého. Myslím, že náš tlak na puk byl lepší, naše hra ve středním pásmu taky lepší a vůbec všechno bylo lepší,“ těšilo brankáře Devils.
„Jsou to důležité body. Bavili jsme se o tom. Máme zraněné hráče, jsme unavení. Máme sedm zápasů ve dvanácti dnech před pauzou. Musíme to vydržet, pak si přes Vánoce trochu odpočineme,“ vysvětlil.
Devils naposledy prohráli 0:4 s Islanders. Schneider byl v polovině utkání střídán. „Bylo skvělé vidět ho zpátky,“ ocenil výkon svého gólmana trenér John Hynes.
„Bylo skvělé vidět celý tým zpátky. Proti Islanders jsme mu neposkytli dostatečnou podporu. Dnes, kdy Buffalo později v zápase tvrdě tlačilo, byl ohromný. Ještě jednou – on byl velkým důvodem, proč jsme tenhle zápas vyhráli.“
Druhou hvězdou večera po Schneiderovi byl vyhlášený Jiří Tlustý, jenž se trefil ve 38. minutě. Tlustý se chopil volného kotouče přibližně mezi kruhy a z otočky ho přesně napálil.
„Náš nedělní výkon se nám nelíbil. Všichni jsme chtěli dokázat, že nemáme nic jistého,“ řekl Tlustý. „Každý si myslel, že to vzdáme, ale my to neudělali. Tenhle zápas venku byl hlavně skvělým týmovým úsilím. Cory nám dal šanci vyhrát hlavně v první třetině, kdy pochytal několik velkých šancí. Tam byl klíč.“
Několik slov řekl také k vlastní brance. „Myslím, že brankář nečekal, že z toho budu střílet, takže byl trochu překvapený,“ řekl ke svému pokusu z otočky. „Brankář nemohl číst směr puku z mé čepele, netušil, kam to půjde. Takže to prošlo. Byl to trochu šťastný odraz, ale taky dobrá střela.“
Tlustý se trefil po sedmnácti zápasech. „Nebudu hledat vinu jinde, prostě to tak je,“ řekl ke své dosavadní špatné střelecké bilanci rodák ze Slaného.
„Později jsem měl další šance a puk neprošel. Potřebujete se trefit, zklidnit hlavu a hlavně nespěchat. Je vždycky fajn dát nějaký gól a zvednout si sebevědomí, na kterém pak můžete stavět,“ uzavírá sedmadvacetiletý křídelník.
Výsledkový servis
Video: sestřihy z utkání – 15. prosinec
České góly: úterý 15. prosince
Video: hattrick Jeffa Skinnera
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -