- Reklama -

Tomáš Hyka se zapsal do klubových dějin Golden Knights, jako jejich první hráč vstřelil branku

- Reklama -

Jméno českého hokejisty Tomáše Hyky bude už navždy zdobit kroniku nového týmu NHL Vegas Golden Knights. V souboji nováčků proti Los Angeles Kings zaznamenal jejich první klubový gól. Nevadský klub ale s Králi prohrál 2:6. Všech šest branek pustil za svá záda brankář Jiří Patera.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


Hyka se prosadil po 75 vteřinách hry, kdy bekhendem propasíroval puk mezi betony brankáře Cala Petersena. Šlo o premiérovou trefu Zlatých rytířů z Vegas.
„Nejdříve jsem si to vůbec neuvědomil. Je to skvělý pocit a jsem rád, že jsem součástí toho všeho,“ prozradil po zápase novinářům střelec.
„Na zápas jsem se hodně těšil, protože jsme poprvé nastoupili v dresech. Cítil jsem se velmi dobře a jsem rád, že můžu tento dres nosit a být součástí této organizace,“ nechal se slyšet Hyka.
Za trefou mladoboleslavského rodáka stojí jeho rychlost. „Jde o jednu z mých silných stránek, kterou se během nováčkovského kempu snažím uplatňovat. Je to tady o něco těžší, jelikož kluziště je menší než v Evropě. Ale vstřelit první gól přinesl příjemný pocit,“ prozradil čtyřiadvacetiletý forvard.
Pocit radosti v sobě nesl i generální manažer nevadského celku George McPhee. „Byl jsem opravdu pyšný, když hráči vyjeli na led v těchto dresech. Vypadali skvěle. Jsou ještě lepší, než jsme doufali. Jsme hrdí, že je nosíme,“ prohlásil architekt klubu ze Sin City.
Embed from Getty Images
Méně spokojený už byl s výsledkem. „Skončilo to 6:2, což mě netěší. Říkám si, že jde jen o nováčkovský duel, ale 6:2 se mi nelíbí.“
„Na druhé straně je to dobrá příležitost, jak ohodnotit naše hráče. Líbilo se mi, jak jsme zpočátku hráli. Nelíbil se mi konec. Je to jedno utkání a uvidíme, jak si povedeme příště,“ dodal McPhee. Odveta mezi nováčky LA a Vegas se odehraje již dnes.
Hyka se stal třetím hokejistou, s nímž vedení Golden Knights uzavřelo smlouvu. V roce 2012 ho v šestém kole ze 171. pozice draftovali Kings, ale v jejich dresu se nikdy nedokázal prosadit, přestože se účastnil tří rozvojových kempů klubu. Poslední tři sezony Hyka odehrál v Mladé Boleslavi. S Vegas se dohodl na dvoucestné smlouvě, jež mu v případě setrvání v prvním mužstvu zaručuje plat 710 tisíc dolarů ročně. Pokud skončí na farmě, vydělá si 70 tisíc.
Fakt, že skóroval proti Kings, si Hyka uvědomil později. „Odehrálo se to velmi rychle. Až po první třetině mi došlo, že jsem skóroval proti týmu, jenž mě draftoval. Byl to skvělý pocit, ale jsem zklamaný, že jsme nevyhráli,“ uzavírá Hyka.

- Reklama -
Jan Kadeřábek
Narozen v roce 1993. Absolvent bakalářského oboru Marketingová komunikace a PR na FSV UK. V současnosti studuju žurnalistiku, první ročník magisterského oboru. O hokej se zajímám od 8 let. Díky dlouholetému zájmu o NHL jsem se rozhodl napsat bakalářku na téma „Marketing NHL v letech 2005–2015“. Kanadsko-americká soutěž mě fascinuje především svou úžasnou historií. Aktivně se věnuji karate a běhu, rád čtu a jsem velkým fanouškem rockové hudby, především Guns N‘ Roses, Bruce Springsteena, Rolling Stones, U2, Kiss, Bon Jovi a dalších. Jsem autorem knihy Guns N' Roses: Příběh nejslavnějšího turné, která vyšla v září 2016. Publikace se zabývá nejúspěšnějším obdobím kapely, roky 1989 až 1994.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -