- Reklama -

Tomáš Plekanec vede příkladem. Výhra nad Ruskem týmu pomohla

- Reklama -

Mezi povinnosti kapitána patří posílání vzkazů svému mužstvu. V sobotu to Tomáš Plekanec předvedl v přípravném zápase v Praze proti Rusku. Minutu a jedenáct vteřin před třetí sirénou tečoval střelu Michaela Frolíka a poslal tak zápas do prodloužení. Češi nakonec dokázali po samostatných nájezdech strhnout výsledek utkání na 2:1 pro sebe.
„Je to náš kapitán a vůdce,“ pochválil Plekance Milan Michálek. „Právě tak to dělá. Je to ohromné.“


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


Drama pokračovalo. Češi přestáli prodloužení a v nájezdech rozhodli. Trefili se Jakub Voráček i Aleš Hemský, dva ze tří soupeřových střelců eliminoval brankář Michael Neuvirth. Česko si tak trochu spravilo chuť po úvodní porážce 3:4 v Rusku, kdy ztrácelo vlastní třetinu a navzdory výbornému výkonu brankáře Petra Mrázka inkasovalo čtyři branky.
Hlavním tématem přípravy na druhý duel byla defenziva. „Od prvního tréninku jsme si říkali, že musí všech pět lidí bránit. Pracovali jsme na tom každý den. To bude ta nejdůležitější věc, nedávat soupeřům vyložené šance. Snad na to navážeme a budeme připraveni na další utkání,“ sdělil Hemský.
Příkladem se snažil jít především kapitán týmu. „Víc než vítězství znamenalo nasazení, charakter týmu, právě to potřebujeme,“ řekl Tomáš Plekanec. „Drželi jsme pohromadě. Hráli jsme jeden za druhého. To je jediný způsob, jak můžeme hrát dobře.“
Šance Čechů, kteří jsou ve skupině s Kanadou, USA a týmem Evropy, nejsou hodnoceny jako vysoké. Do semifinále postoupí první dva ze skupiny, turnaj začne 17. září v Torontu.


Bude vás zajímat:

- Reklama -

„Pořád máme jeden přípravný zápas,“ upozornil Aleš Hemský, že Českou republiku čeká ještě duel proti mladíkům Severní Ameriky. „Chceme se soustředit na sebe a na to, kde jsme. Nikdo nám moc nevěří. Musíme se opírat o týmový systém a charakter, to je naše jediná šance na úspěch.“
Plekanec svému týmu věří. Vede ho dost dlouho, aby věděl, že když bude hrát na svém potenciálu, může porazit kohokoli. Na krátkém turnaji, jako je tento, se může přihodit cokoli. Vydřený úspěch proti Rusům týmu určitě pomohl.
„Byl to skvělý týmový výkon,“ řekl Milan Michálek. „Musíme držet pohromadě, pokud chceme něčeho na turnaji dosáhnout. Nemáme superhvězdy jako ostatní týmy. Drželi jsme pohromadě a hráli celých 65 minut. Bylo to výborné pro naše sebevědomí.“

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -