- Reklama -

Tomášům to střílelo a Jaromír Jágr jako hvězda zápasu

- Reklama -

Dva krajánci mezi střelci, dva čeští brankáři mezi poraženými a Jaromír Jágr jako hvězda zápasu. To je stručný souhrn výkonů našich hokejistů v úterních zápasech NHL. Po gólu si připsali Tomášové Plekanec a Fleischmann, nešťastníky mezi tyčemi byli Ondřej Pavelec s Michalem Neuvirthem.
Montrealský Tomáš Plekanec uzavíral skóre utkání s Winnipegem (Video: gól Tomáše Plekance), ale Ondřej Pavelec v tu chvíli už v brance nestál. Jets za nepříznivého stavu 0:2 sáhli k power play umocněné Sekáčovým vyloučením, jenže místo snížení manka a případného vyrovnání naopak inkasovali. Pavelec byl přesto zařazen mezi nejlepší hráče zápasu, novináři ocenili jeho 24 zákroků.
Carey Price na opačné straně jich při 26. shutoutu v kariéře potřeboval dvacet devět. Canadiens zvítězili potřetí v řadě, Tryskáči poprvé po osmi utkáních vyšli bodově naprázdno. Výše zmiňovaný Jiří Sekáč se za pobyt na trestné lavici nemusel stydět, na začátku druhé třetiny vstřelil Lars Eller po jeho akci úvodní gól Habs.
Tomáš Fleischmann sledoval minulý zápas Floridy pouze z tribuny, včera ho trenér Gallant zařadil až do čtvrté formace. Jako motivační faktor ideální, dvojnásobný nejproduktivnější člen týmu proti San Jose poprvé v sezóně skóroval (Video: gól Tomáše Fleischmanna). Když kopřivnický rodák využil na začátku třetí třetiny nahrávku Shawna Thorntona, vedli Panteři 4:0. Žraloci o sedm minut později už jen korigovali stav, Joe Thorntonovi asistoval Tomáš Hertl.
Sharks se potřetí v řadě představili venku, z výletu mají zatím dva body. Před návratem do Kalifornie je čekají ještě čtyři utkání. Floridský Aaron Ekblad, jednička letošního draftu, zaznamenal dvě asistence a s osmi body je nejproduktivnějším nováčkem mezi obránci.
Stejně bodů má i Damon Severson, ten vyšel včera naprázdno. Jeho New Jersey ale ne, Minnesotu zdolalo 3:1. Jaromír Jágr připravil v polovině zápasu vítěznou akci pro Mikea Cammalleriho, v závěru navíc spolu s Markem Židlickým asistoval u Zajacova gólu a byl vyhlášen třetí hvězdou večera.
Za nejlepšího hráče zvolili Coryho Schneidera, který neúspěšný pokus o shutout může vyčítat jen sám sobě – ve 46. minutě při přesilovce ledabyle rozehrál u zadního hrazení a bývalý Ďábel Ryan Carter toho využil. 23 zákroky ale Schneider odčinil svoji chybu.
Michal Neuvirth z Buffala se musel šestkrát otáčet pro puk při návštěvě San Jose. Během pětatřiceti minut ho třikrát překonal Jori Lehterä, na Finův čistý hattrick v závěrečném dějství navázali spoluhráči při přesilovkách. Joakim Lindström přitom zůstal jen o krok pozadu. Rovněž Sabres dosáhli svého jediného úspěchu při početní výhodě.
Lehteräho formace s Jadenem Schwartzem (včera 0+3) a Vladimirem Tarasenkem (0+2) posbírala během posledních šesti zápasů dohromady 25 bodů.
Kanonádou uctili včerejší památku padlých vojáků také v obou newyorských halách, navíc je ubránili před nepřítelem. Islanders porazili Colorado 6:0, Rangers zvítězili nad Pittsburghem 5:0.
Hlavními hrdiny byli pochopitelně gólmani. Ostrovan Jaroslav Halák udržel čisté konto podruhé v řadě a aniž bychom chtěli snižovat jeho výkony, od obránců se mu dostalo vydatné pomoci. V sobotu v Arizoně na něho šlo jen devatenáct střel, v úterý o jednu více. Vepředu se ukázala vyrovnanost současného kádru Islanders, o branky se podělilo šest různých mužů.
Vítězové se v tabulce Metropolitní divize přiblížili na bod vedoucímu Pittsburghu, o němž budeme ihned referovat, poražení se ve čtvrtek představí v Madison Square Garden. Nečeká je tedy nic snadného.
Jezdci včera vtrhli do duelu s Tučňáky jak uragán, během necelých patnácti minut si vypracovali třígólový náskok. Soupeř přitom v testování Henrika Lundqvista nijak nezaostával, v úvodní třetině padlo celkem třicet ran skoro rovnoměrně rozložených mezi oba celky. Švédský reprezentant ale odolal a nakonec mu napočítali 33 zákroků. Rick Nash, který ve 48. minutě v oslabení pečetil výsledek, se díky třem bodům vrátil do elitní desítky statistik, jimž vévodí Sidney Crosby.
Druhý je stále Jakub Voráček, který měl pauzu, ale na útočníka Flyers dotírají další. Tyleru Seguinovi z Dallasu stačila v arizonském Glendale necelá minuta na konci prostřední části hry, aby svoji bilanci vylepšil o dva zásahy do černého. Jen tím ale srovnával na 2:2.
Tenhle výsledek vydržel skoro celou třetinu, až její závěr přinesl drama jak … no jak z amerického filmu. V čase 55:19 se Stars dostávají zásluhou Erika Colea poprvé do vedení. Za minutu vyrovnává Mikkel Boedker. Půldruhé minuty nato usedá na trestnou lavici hostující Eaves. Pro Kojoty skvělá příležitost k získání druhého bodu, to by jim ovšem nesměl při jejich přesilovce uprchnout po pravém křídle Ryan Garbutt – 3:4.
V početní nevýhodě skórovali také Lightning, Ondřej Palát v 5. minutě zápasu s Chicagem nabídl tuhle možnost lépe postavenému Cedricu Paquetteovi. Jestřábi srovnali a později vsítili ještě jeden gól, na který pro změnu odpověděli hráči Tampy Bay. Naplnilo se tak pravidlo z předchozích tří vzájemných měření – během šedesáti minut se nerozhodlo. Nepomohlo ani pět minut přidaného času, až Patrick Kane při nájezdech ukončil šestizápasovou vítěznou šňůru Blesků.
K nájezdům se schylovalo také ve Vancouveru, kam zavítala Ottawa. Švédská dvojčata, po jejichž boku znovu chyběl zraněný Radim Vrbata, však byli proti. V čase 64:05 se Daniel Sedin po křížném pasu od sourozence z pravého kruhu trefil do zpola odkryté klece. Canucks v zápase třikrát vedli, ale výraznější náskok nikdy nezískali. Dvanáctá Danielova trefa v prodloužení (klubový rekord) jim zajistila 24. bod a posadila je na západní trůn.
O dva body méně má Nashville, který se v této sezóně opírá o výkony produktivního nováčka Filipa Forsberga. Jedenáctý muž draftu 2012 v úterním zápase s Edmontonem přidal další dva body za gól a asistenci, celkově jich má na kontě už sedmnáct. Predátoři třikrát kousli v úvodním dějství, Oilers dotahovali po přestávce – ale nedotáhli.
Dvě branky Marcus Johansson, dvě Alexandr Ovečkin. Dva Evropané (a nikdo víc) se postarali o vítězství Washingtonu nad Columbusem. Zvláště v případě Švéda je to věc, kterou kvituje kouč Capitals Barry Trotz. Osvědčený nahrávač Johansson má po necelé pětině sezóny v záznamech osm tref, stejně jako loni za celý ročník. Když jsme u těch dvojek – Blue Jackets se prosadili pouze dvakrát, v obou případech za asistence Boonea Jennera.

Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Pavel Krupička
Narozen v roce 1973, hokej sleduji od poloviny 80. let. K NHL jsem se propracoval později, ale nakonec se mi z koníčka stala zaměstnáním - píšu o ní už třináct let. Sleduji hlavně Čechy bez ohledu na klubovou příslušnost, díky Dominiku Haškovi mi přirostly blíže k srdci Buffalo a Detroit. Největším hokejovým zážitkem pro mě stále zůstává Nagano a následné oslavy olympijského zlata.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -