- Reklama -

Tonoucí se stébla chytá. Kuje NHL kuriózní plán pro play-off?

- Reklama -

Boje o Stanley Cup v Grand Forks? Severní Dakota se možná konečně stane dějištěm zápasů některé z velkých severoamerických soutěží.
Podle Elliotta Friedmana ze stanice Sportsnet zvažuje NHL dohrání ročníku v tomto málo známém koutě Spojených států.

Tahle COOL trička NHL chceš!

Novinář dodává, že nic není na spadnutí a že NHL a hráčská asociace NHLPA jen začínají střádat různé scénaře dokončení sezóny. Ve hře mají postupně být i další lokality.
Ralph Engelstad Arena v Grand Forks hostila několik juniorských šampionátů, je domovem univerzitního celku a splňuje i parametry pro NHL. Jedno je ale nutné podotknout – arén by bylo zapotřebí více a pravděpodobně by se hrálo bez diváků.
„Zejména dostupnost hotelů v Grand Forks by byla výzvou,“ uvedl Friedman. „Taky nevíme, jak by se cestovalo, jak by fungovala logistika a zda vůbec by byl stát takovouto událost ochotný hostit.“
Pro Severní Dakotu hraje především nízká hustota zalidnění a tím i menší pravděpodobnost zásahu epidemií koronaviru. Pouze tři státy mají nižší počet obyvatel na kilometr čtvereční a to Montana, Wyoming a Aljaška.
Plán NHL se může zdát bláznivý, nejde ale zcela proti proudu. Finále ročníku na jednom místě zvažuje i NBA. Ta se však zahleděla do mnohem věhlasnějšího Las Vegas.
Zda se podaří ročník zdárně dokončit, je zatím ve hvězdách. Prezident Donald Trump v nedávném videorozhovoru s představiteli „major leagues“ uvedl, že věří v návrat do normálu během léta.

- Reklama -
Daniel Reichel
Takřka revoluční dítě. Hokej sleduji od MS v Petrohradě, který byl předzvěstí legendárního pokřiku „Vítej, zlatý hattricku“. NHL mi učarovala svým důrazem na tradice, krásnými dresy a ledem, který nepřipomíná jeden velký reklamní banner. Jsem milovníkem hobitů, elfů, čarodějů a vůbec celé Středozemě, příležitostným běžcem a posluchačem kvalitní soundtrackové hudby. Své připomínky můžete psát na daniel.reichel@nhlnews.cz.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -