- Reklama -

Toronto dohraje sezónu bez Poláka

- Reklama -

Pro Maple Leafs to vzhledem k jejich postavení v tabulce už taková pohroma nebude, pro českou reprezentaci to znamená citelný zásah do sestavy. Obránce Roman Polák kvůli operaci kýly předčasně ukončil letošní sezónu.
Podle informací televizní stanice TSN nastupoval ostravský rodák už nějakou dobu i přes bolesti. Po sobotním zápase se St. Louis se proto rozhodl zajít za lékaři a absolvovat důkladnější vyšetření. Letošní Polákova bilance v Torontu, kam přišel v létě právě od Bluesmanů výměnou za Carla Gunnarssona, se tím uzavře na 54 startech. Už na přelomu listopadu a prosince vynechal deset utkání kvůli zranění v dolní části těla.
Zpráva o Polákových komplikacích přišla jen den poté, co Javorové listy oznámily, že kvůli problémům s ramenem nedohraje ročník ani další ze zkušených zadáků Stephane Robidas.
Klub už z farmy v AHL povolal nováčka Pettera Granberga. Kromě kapitána Diona Phaneufa a nedávno angažovaného veterána Erica Brewera jsou všichni zbylí zdraví obránci Maple Leafs (Morgan Rielly, Jake Gardiner, Tim Erixon i Granberg) mladší pětadvaceti let.
Torontu patří sedmá příčka v Atlantické divizi, ale pokud by mělo být podezíráno z vypouštění zápasů v závěru sezóny, jsou takové myšlenky bezpředmětné. Na poslední Buffalo má kanadský klub patnáctibodový náskok.
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Pavel Krupička
Narozen v roce 1973, hokej sleduji od poloviny 80. let. K NHL jsem se propracoval později, ale nakonec se mi z koníčka stala zaměstnáním - píšu o ní už třináct let. Sleduji hlavně Čechy bez ohledu na klubovou příslušnost, díky Dominiku Haškovi mi přirostly blíže k srdci Buffalo a Detroit. Největším hokejovým zážitkem pro mě stále zůstává Nagano a následné oslavy olympijského zlata.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -