- Reklama -

Toronto si na draftu může vybírat jako první

- Reklama -

V sobotu večer zámořského času se v ústředí NHL v Torontu za účasti zástupců týmů, které se neprobojovaly do play off, uskutečnila tzv. draftové loterie. Ta rozhodla o tom, v jakém pořadí si tyto kluby budou moci vybírat při červnovém vstupním draftu.
Vítězem se stalo Toronto. Zástupci posledního celku základní části soutěže budou tedy určovat, kdo bude za dva měsíce ve First Niagara Center v Buffalu (draft NHL se uskuteční 24. – 25. června) volit jako první. Záměrně neříkáme, že Maple Leafs určí přímo jedničku draftu. Mají ještě dost času na to, aby svá práva převedli na jiný tým výměnou za kvalitní hokejové zboží.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


„Bylo to těžké, ale zasloužili jsme si to. V letošní sezóně jsme si moc zábavy neužili, ale pro tým Toronto Maple Leafs je velkým okamžikem, že může vybírat v draftu jako první,“ uvedl prezident kanadského mužstva Brendan Shanahan.
Šanci vybírat jedničku draftu mělo všech čtrnáct mužstev, jimž se v letošní základní části příliš nevedlo, každé z nich mělo ale jinou procentuální šanci na výhru. Po Torontu bude následovat Winnipeg, který tak učinil největší posun dopředu, o čtyři místa. Columbus si polepšil o jednu pozici a bude vybírat jako třetí.
Potom přijdou na řadu Edmonton Oilers, Vancouver Canucks, Calgary Flames, Arizona Coyotes, Buffalo Sabres, Montreal Canadiens, Colorado Avalanche, New Jersey Devils, Ottawa Senators, Carolina Hurricanes a Boston Bruins.
Podle odborníků bude letos jedničkou draftu NHL Američan Austin Matthews nebo někdo ze dvou finských mladíků – Patrik Laine a Jesse Puljujärvi.

PořadíTýmPravděpodobnost zisku první volbyVýsledky draftové loterie
1.Toronto20,0%1.
2.Edmonton13,5%4.
3.Vancouver11,5%5.
4.Columbus9,5%3.
5.Calgary8,5%6.
6.Arizona7,5%7.
7.Winnipeg6,5%2.
8.Buffalo6,0%8.
9.Montreal5,0%9.
10.Colorado3,5%10.
11.New Jersey3,0%11.
12.Ottawa2,5%12.
13.Carolina2,0%13.
14.Boston1,0%14.

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -