- Reklama -

Toronto si pojistilo zadáka Riellyho a útočníka Kadriho na šest let

- Reklama -

Toronto si pojistilo služby obránce Morgana Riellyho a útočníka Nazema Kadriho. Oba hokejisté, kteří by se stali 1. července chráněnými volnými hráči, podepsali s Maple Leafs šestileté smlouvy. Podle serveru TSN si Rielly vydělá za tuto dobu 27 milionů dolarů, zatímco Kadrimu kontrakt vynese celkem 30 mil. USD.
Kadri (na snímku) i Rielly strávili celou svou dosavadní profesionální kariéru v Torontu. Prvně jmenovaného draftovali zástupci kanadského klubu v roce 2009 v prvním kole ze 7. pozice. Loni mu vypršel dvouletý kontrakt za 5,8 mil. dolarů a Toronto mu nabídlo znovu jen krátkodobou (roční) smlouvu na 4,1 mil. USD.
Pětadvacetiletý rodák z ontarijského Londonu odehrál v letošním ročníku 76 zápasům ve kterých nasbíral 46 kanadských bodů za 17 branek a 28 přihrávek. V hodnocení týmové produktivity obsadil první příčku.
O čtyři roky mladší Morgan Rielly, jemuž letos končí nováčkovský kontrakt, byl s 36 body čtvrtým nejproduktivnějším hráčem Leafs. Rodák z absolvoval všech 82 zápasů, přičemž si vytvořil kariérní maximum v gólech (9) a asistencích (27). Toronto ho draftovalo před čtyřmi lety v prvním kole z pátého místa.
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -