- Reklama -

Třemi letošními finalisty Norris Trophy jsou Fox, Karlsson a Makar

- Reklama -

Trofej pro nejlepšího obránce sezóny získá jeden z trojice Adam Fox, Cale Makar nebo Erik Karlsson.

Vítězové jednotlivých trofejí budou známi na galavečeru 28. června v Nashvillu. Co se týče Norris Trophy, finalisté, ze kterých budou vybírat zástupci Professional Hockey Writers Association, toto jsou finalisté:

Erik Karlsson, San Jose Sharks

Švédský obránce už dvakrát (2012, 2015) trofej pro nejlepšího obránce sezóny vyhrál. Letos měl ofenzivě neskutečný ročník, když v 82 utkáních získal 101 bodů. Stal se tak prvním obráncem od sezóny 1991/1992, který nasbíral více než 100 bodů v ročníku. San Jose Sharks však ani tento výkon nepomohl do play-off.

- Reklama -

Adam Fox, New York Rangers

I Adam Fox už doma Norris Trophy má (2021). Obránce Rangers skončil osmý v bodování obránců se 72 body v 82 zápasech základní části. Pětadvacetiletý bek měl největší průměrný ice time ze svého týmu – 24:23. Fox pomohl Rangers k postupu do play-off, odkud je však vyplonkovali hned v prvním kole New Jersey Devils.

Cale Makar, Colorado Avalanche

Loňský vítěz této trofeje trávil na ledě průměrně 26:23 za zápas. Kvůli zranění však musel řadu utkání základní části vynechat, v 60 zápasech získal 66 bodů. Makar se v tomto ročníku stal obráncem, který se nejrychleji v historii dostal na metu 200 bodů – potřeboval na to 195 utkání, předchozí rekordman Sergej Zubov potřeboval 207 zápasů. Pokud Makar obhájí zisk Norris Trophy, stane se tak poprvé od roku 2008, kdy se to povedlo legendárnímu Nicklasi Lidströmovi.

- Reklama -

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -