- Reklama -

Trenér Carlyle má hlavu na špalku. Snaží se ho setnout sami hráči?

- Reklama -

Ostuda. Trapas. Pocit beznaděje a frustrace. Fanoušci Maple Leafs byli svědky nejpotupnější porážky, jakou kdy Maple Leafs ve svém domovském stánku Air Canada Centre utrpěli. A to zde hrají už od roku 1999.
Predátoři z Nashvillu prožili večer snů a svým protivníkům naložili hned devět branek. Tato porážka přišla jen tři dny poté, co Toronto prohrálo na ledě Buffala, nejhoršího týmu NHL, dalším nelichotivým výsledkem – 2:6.
„Dnešní zápas se bude asi ještě hodně omílat, což je pochopitelné. Něco podobného už jsem v minulosti několikrát prožil. Musíte si prostě zvyknout na to, že když se věci zvrhnou a nic nejde podle plánu, vaše práce bude podrobena pečlivému dohledu expertů i fanoušků,“ řekl po včerejší porážce trenér Randy Carlyle.
Osmapadesátiletý Kanaďan měl na kahánku už po skončení loňského ročníku. Jeho mužstvo zvítězilo jen ve čtyřech z posledních 22 zápasů základní části a k údivu většiny hokejových fanoušků přišlo o play off. Ale i přesto se za Carlylea postavil jak prezident klubu Brendan Shanahan, tak generální manažer Dave Nonis.
Teď se podobná situace opakuje, trenér Toronta znovu plní přední stránky zámořských hokejových webů. „Nevím, jak to vysvětlit. Pokaždé, když prohráváme o gól nebo dva, tak chceme okamžitě vyrovnat. Vrháme se do šancí, pereme se o puk. Ale naše nasazení přichází vniveč a dá se říci, že se porážíme sami,“ řekl obránce Stephan Robidas. „Náš výkon byl katastrofální. Hledat výmluvy, to by byl čistý alibismus,“ dodal kouč Carlyle.
I když předchozí řádky vyvolávají pocit totálního konce světa, Toronto na tom ve skutečnosti není tak špatně. Mužstvo se drží na chvostu postupové osmičky a ještě před týdnem si doma pochutnalo na Medvědech z Bostonu, které porazilo 6:1. Ale od té doby přišly tři porážky s celkovým skóre 5:17.
„Nemůžeme obviňovat trenéra, když sami hrajeme hrozně,“ přidal svůj komentář i český obránce Roman Polák. I přesto se po utkání jako chřipka roznesla po zámořských webech zpráva, chcete-li konspirační teorie, která tvrdí, že hráči Maple Leafs mají Carlylea už dost a špatnými výkony se ho snaží vysekat z mužstva. „Tak to k*rva ne. To je šílenost. Nic takového se neděje,“ ohradil se při dotazu kanadského reportéra obránce Cody Franson. Podobně zareagoval i kapitán týmu Dion Phaneuf.
Toronto se musí rychle otřepat ze dvou krutých porážek a v příštích 27 dnech k tomu bude mít ideální příležitost. Za toto období odehraje 12 utkání, z toho deset na vlastním ledě. Ale aby mohlo dojít k nápravě stávající situace, Maple Leafs budou nuceni vylepšit si svoji domácí bilanci. Z 11 doposud odehraných duelů v Air Canada Centre vyhráli jen pět, čtyřikrát prohráli o tři a více branek.
Randy Carlyle byl v roce 1976 draftován právě Torontem. Za kanadský klub odehrál 94 zápasů, než byl v létě roku 1978 vyměněn do Pittsburghu. Když se později stal trenérem, bylo jeho přáním právě to, aby se jednoho dne postavil na střídačku Maple Leafs. V březnu 2012 se mu to konečně povedlo, ale zatím to vypadá, že z dlouholetého snu se stává noční můra. Teď bude mít možná poslední příležitost k tomu, aby dal věci do pořádku.
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -