- Reklama -

Trenér McLellan nespěchá na výběr kapitána Oilers

- Reklama -

Todd McLellan (na snímku) má před sebou první sezónu jako hlavní trenér Edmontonu Oilers a musí učinit několik zásadních rozhodnutí. Jedním z nich je, kdo povede tým v novém ročníku NHL jako kapitán. Zda ponechá tuto funkci veteránovi Andrew Ferenceovi anebo vybere někoho z mladších hráčů, kteří mají během zápasů vyšší „ice time“. A má z toho trochu zamotanou hlavu.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


„Je to pro mne trochu složitá situace, protože přece jen neznám celý tým úplně detailně. Nemám zkušenosti s hlavními osobnostmi kabiny. Nevím, jak spolu vycházejí, jak reagují v konkrétních situacích,“ přiznává McLellan.
„Jsou dobří při povzbuzování týmu? Dokážou tým zvednout i svojí hrou? Nebo mají obojí? Jak reagují, když se daří a jak když to týmu nejde? Jak spolupracují se svými spoluhráči? Na řadu z těchto otázek zatím nedokážu jako trenér odpovědět,“ vysvětluje.
Ference byl kapitánem Edmontonu poslední dvě sezóny, v podstatě od chvíle, kdy do klubu přišel. Na druhou stranu jeho čas na ledě je mezi hráči klubu až desátý nejvyšší a v nové sezóně bude zřejmě chodit na led ve třetí obranné dvojici. Takže je otázka, jestli místo 36letého veterána nevybrat do funkce kapitána někoho jiného.


Bude vás zajímat:

- Reklama -

„V tuhle chvíli je naším kapitánem Andrew Ference a odvádí skvělou práci. Je to individualita, splňuje všechny atributy správného profesionálního hráče. Má dobrou kondici a vždy je dobře připraven, mluví pro něj spousta věcí,“ chválí svého zástupce na ledě McLellan, jenž posledních sedm sezón pracoval jako trenér v San Jose.
Na druhou stranu Ference nic jisté nemá, McLellan totiž chce situaci s kapitánstvím řešit operativně podle toho, jak se klubu bude dařit. „Sedli jsme si s Andrewem a mluvili spolu o tom. Cítil jsem od něj pochopení,“ tvrdí McLellan. Vedle Ference pak připadají v úvahu jako kapitáni mladí útočníci Jordan Eberle nebo Taylor Hall, kteří v poslední sezóně fungovali jako asistenti.
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Předchozí článek
Další článek
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -