- Reklama -

Trenér St. Louis i letos spoléhá na důležité góly kanonýra Tarasenka

- Reklama -

Kouč St. Louis Ken Hitchcock věří, že jeho svěřenec Vladimír Tarasenko bude i v letošní sezóně mimořádně důležitým hráčem sestavy. A především, že bude zase střílet góly, jež pomohou Blues k bodovým ziskům.
„Ať už nastřílí zase třicet branek nebo kolik, můžu vám garantovat, že dvě třetiny z nich budou zase důležité. A to je pro nás klíčové,“ věří ve svůj ruský drahokam Hitchcock.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


Tarasenko nastřílel v poslední sezóně 37 branek v 77 zápasech a byl pátým nejlepším střelcem v celé NHL. Za tohle parádní představení jej Blues v létě odměnili osmiletým kontraktem za 60 milionů dolarů. S platem 7,5 miliónu dolarů ročně patří Tarasenko k nejlépe placeným mladým hráčům. Někdy se stává, že hráči poté, co se jim výrazně vylepší platové podmínky, následující tlak neustojí.
Ale to není případ Tarasenka, jenž navázal na úspěšné výkony z loňské sezóny. Po jedenácti zápasech má na kontě deset bodů za šest branek a čtyři asistence. „Prostě se snažím na to nemyslet,“ zůstává v klidu ruský útočník, jenž se zkrátka snaží St. Louis co nejvíce pomoci a být tahounem týmu, kterému chybí zranění útočníci Schwartz, Paul Stastny a Berglund.
„Pokud dostane prostor a čas k tomu vystřelit, nechtěl bych být brankářem, který se snaží jeho střelu zastavit,“ říká o svém spoluhráči kapitán Blues David Backes. „Stačí mu dostat se do šance a ty pak dokáže využít. Je to působivé. Jsme rádi, že je na naší straně a pomáhá nám vyhrávat zápasy.“

A kouč Ken Hitchcock věří, že většina jeho branek bude pro klub znovu klíčových. Hned 23 z celkových 37 Tarasenkových branek v loňském ročníku totiž pomohly St. Louis buď srovnat zápasy nebo jít do vedení. To je 62 procent jeho branek. A u důležitých gólů je i letos, pět z jeho šesti gólů klubu pomohlo k vedení nebo vyrovnání. Tarasenko letos skóroval v pěti zápasech, přičemž čtyři z nich Blues vyhráli.
„Myslím si, že on je mimořádně soutěživý. Je to v něm hluboce zakořeněné už od dětství. Že vítězství jsou důležitá. Má to zkrátka ve své DNA. Někteří kluci to mají a někteří ne,“ uzavírá trenér Hitchcock.
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -