- Reklama -

Trenérům došla trpělivost, Hemský se ocitl mimo základní sestavu

- Reklama -

Herní trápení Aleše Hemského nebere konce a tak se trenér Lindy Ruff rozhodl ke krutému, nicméně předvídatelnému řešení – v nočním zápase proti LA Kings nebyl český útočník zařazen do základní sestavy. Jeho místo zaujal Kanaďan Cody Eakin, který byl předchozích deset dnů mimo hru kvůli zdravotním problémům.
„Je pochopitelné, že Aleš je hodně frustrovaný ze svých výkonů. Společně jsme si prohlédli některé jeho útočné výpady z minulých utkání. Měl opravdu skvělé příležitosti, aby přetrhl smolnou střeleckou sérii, bohužel ani jednu akci nedokázal dotáhnout do úspěšného konce. Myslím, že jsme se rozhodli nejlépe, jak jsme mohli,“ vysvětloval svoje kroky Lindy Ruff.
„Musím se s tím smířit a dál na sobě pracovat. Pokud věci nejdou podle vašich představ, nemůžete se střelecky prosadit, pak musíte najít jiné způsoby, jak pomoci týmu. Co se týče mojí produktivity – myslím si, že střílím dost často, takže je to hlavně a především o tom zakončení,“ řekl Hemský.
Frustrující začátek prožívá celý tým Stars. Byť v nočním zápase zvítězil 2:0, patří mu až 11. místo v Západní konferenci a z posledních deseti utkání vyhrál jen tři. Aleš Hemský zaznamenal v úvodních 15 zápasech sezony pouze jednu asistenci. Původně měl po boku Jasona Spezzy nastupovat ve druhé formaci a výrazně tak zvýšit ofenzivní sílu Dallasu, avšak kvůli mizerné produktivitě se postupně propadal sestavou, až se ocitl mimo ní.
Přitom český forvard byl na ledě hodně vidět a trenéři si pochvalovali jeho obrannou práci, ale jak už bylo několikrát zmíněno, body se prostě nedostavují. Naopak Spezzovi výrazně prospělo přeřazení do prvního útoku, kde vedle Jamieho Benna a Tylera Seguina nasbíral už 15 bodů. Celé trio jich má na kontě 48, což je více, než dohromady nastřádali všichni ostatní útočníci Stars. Kvalita dalších třech útočných formací tak dosti pokulhává za elitním útokem mužstva.
Ale vyřazení ze sestavy na jeden zápas nemusí znamenat žádnou katastrofu. Jak ukázal třeba příklad dalšího českého útočníka Jiřího Sekáče, může to hráčovy výkony výrazně oživit. Uvidíme, jak tento tah zabere v případě Aleše Hemského.
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -