- Reklama -

Třetí změna v nominaci Kanady na SP: Zraněného Cartera nahradil Perry

- Reklama -

Kvůli zranění ve spodní části těla se útočník Los Angeles Jeff Carter omluvil z účasti na Světovém poháru v Torontu. V sestavě Kanady ho nahradí forvard Anaheimu Corey Perry. Ve čtvrtek o tom informovala kanadská hokejová asociace.
Jednatřicetiletý Carter odehrál v minulé sezóně 77 utkání, ve kterých zaznamenal 62 bodů za 24 branek a 38 asistencí. V pěti zápasech play off vstřelil dva góly. Podle LA Kings Insider potrvá Carterova rehabilitace několik týdnů.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


„Vím, jak moc chtěl hrát a reprezentovat Kanadu. Jeho rozhodnutí vzdát se účasti na turnaji kvůli přetrvávajícím obtížím vypovídá o jeho charakteru a ochotě upřednostnit týmový úspěch,“ uvedl na Carterovu adresu generální manažer Kanady Doug Armstrong. „Těšíme se, až se s ním zase potkáme na ledě v nové sezóně.“
Stejně starý Corey Perry Perry absolvoval v minulém ročníku všech 82 zápasů, připsal si v nich 62 bodů za 34 gólů a 28 přihrávek. V sedmi duelech play off přihrál na čtyři branky.


Bude vás zajímat:

- Reklama -

Po vyřazení Ducks v prvním kole nadstavbové části soutěže byl jmenován kapitánem výběru javorových listů na letošním mistrovství světa v Rusku.
V deseti utkáních zaznamenal čtyři góly a pět přihrávek a výrazně tak přispěl k triumfu Kanady. Perry má ve své sbírce i Stanley Cup a zlatou medaili z olympijských her.
Změny v kanadské soupisce:
Jamie Benn (Dallas) – nahradil ho Logan Couture (San Jose)
Duncan Keith (Chicago) – nahradil ho Jay Bouwmeester (St. Louis).
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -