- Reklama -

Tři body, které musí Maple Leafs splnit, aby porazili Boston

- Reklama -

Přestože Toronto zakončilo základní část se ziskem 105 bodů, což je nový klubový rekord, v sérii s Bostonem to jsou právě Bruins, kdo je v roli favorita.
Medvědi byli ve druhé polovině sezóny suverénně nejlepším týmem v lize i přes množství zraněných hráčů.
Maple Leafs mají dostatek talentu, aby se jim podařilo s Bostonem držet krok. K tomu aby vyhráli, budou muset hokejisté kanadského klubu zvládnout i následující body.

1. ZNEKLIDNIT BRADA MARCHANDA

Embed from Getty Images
Každý ví, že Brad Marchand není jen excelentním provokatérem, ale i jedním z nejlepších hokejistů v této sezóně. Leafs by se měli pokusit o neutralizování jeho stylu.
Potřebují ho vyprovokovat zejména tím, že mu dají ochutnat jeho vlastní medicínu. Samotný Marchand se jistě bude snažit vířit vody. Hokejisté Toronta se mu musí postavit tváří v tvář během každé situace a donutit ho přemýšlet o pomstě, raději než o střílení gólů. Přestože Leafs nepatří k nejtvrdším týmům, mají hráče jako Nazem Kadri, Zach Hyman a Leo Komarov, kteří dovedou soupeře rozvěsit po hrazení.
Marchand vždy hraje velmi emotivně, což je jeden z důvodů, proč je tak skvělým hráčem. Jeho zápal pro hru z něj však dělá i velmi nedisciplinovaného hráče. To dokládá jeho 329 trestných minut z posledních 302 zápasů. Nijak neubírá ani během play-off, kde má zatím na kontě 87 trestných minut ze 72 utkání.

2. ZAJCEV MUSÍ HRÁT LÉPE

Embed from Getty Images
Nikita Zajcev za sebou má méně úspěšnou sezónu, než byla ta minulá, ve které byl nováčkem.
Leafs se budou určitě snažit mít na ledě svoji nevytěžovanější dvojici obránců ve složení Ron Hainsey/Morgan Rielly proti nejlepší trojici soupeře (Marchand, Bergeron, Pastrňák), jak jen to bude možné. Proti nejlepšímu triu v NHL se zajisté postaví i další dvojice Nikita Zajcev a Jake Gardiner.
Jako pravoruký obránce si Zajcev bude nejvíce užívat útočníka Brada Marchanda. Ruský obránce nepotřebuje sbírat body, ale potřebuje vylepšit svoji hru s pukem i bez puku na svém konci kluziště. Pokud bude mladý zadák hrát jako v základní části, mohlo by jít o krátkou sérii.

3. ANDERSEN MUSÍ PŘEKONAT RASKA

Embed from Getty Images
Brankář hraje klíčovou roli každé série play-off. Zejména pokud mají oba týmy skvělého gólmana, jde o veledůležitý faktor.
Jak Frederik Andersen tak i Tuukka Rask neprožili vydařený vstup do sezóny, ale v průběhu sezóny začali podávat velmi solidní výkony. Oba však na konci cesty vrávorali. V posledních 15 zápasech měl Andersen úspěšnost 89,9 %, zatímco Rask 90,6 %.
Oba týmy mají velmi kvalitní ofenzívu, takže výkony brankářů mohou být zastíněny. Maple Leafs mají kapacitu, aby utkání vyhrávali v poměru 5:6, nebo 6:5, i když by Mike Babcock při takových utkáních zřejmě přišel o vlasy. Andersen se v brance nemusí stavět na hlavu, jen musí být lepší, než Tuukka Rask.
Titulní foto: Icon Sportswire

- Reklama -

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -