- Reklama -

Tři důvody, kvůli kterým padli obhájci Poháru

- Reklama -

Zatímco loni se tým St. Louis radoval ze Stanley Cupu, letos se poroučel už po prvním kole. Na co doplatil v šestizápasové sérii s Vancouverem? Pojďme se podívat na tři faktory, které rozhodly.

HOKEJOVÁ BOMBA: Roušky NHL za pár kaček!

1. Slabší obrana

Oči fanouška postrádaly loňské výkony defenzívy, které pomohly k titulu. Zadáci naopak často chybovali, nebyli agresivní v útočném pásmu a váhali se střelbou.
S výjimkou Marca Scandelly, Justina Faulka a Roberta Bortuzza zůstali všichni za očekáváními a to včetně kapitána Alexe Pietrangela.

2. Nevyrovnané výkony v brankovišti

Trápení z obrany se přeneslo i mezi tři tyče. Jordan Binnington se trápil během celého kvalifikačního kola a Jake Allen sice odchytal dva dobré zápasy, třetí utkání s Canucks mu ale vůbec nesedlo a inkasoval ze střel, které by měl eliminovat.
Hlavně Binningtonova forma by mohla být obavou Blues do budoucna.

3. Chyběla podpora z nižších útoků

Ryan O’Reilly, Jaden Schwartz, Brayden Schenn a David Perron předvedli slušné výkony a nemuseli se za nic stydět. Forvardi z nižších útoků však zaostali.
Blues měli během série s Canucks jen čtyři hráče, kteří získali aspoň pět bodů. A k tomu se přidala i smůla. Robert Thomas, Sammy Blais, Tyler Bozak a Zach Sanford hráli dobře, ale nebyli produktivní.
A selhala i hvězda nejjasnější – Vladimir Tarasenko byl místy neviditelný.

- Reklama -
Daniel Reichel
Takřka revoluční dítě. Hokej sleduji od MS v Petrohradě, který byl předzvěstí legendárního pokřiku „Vítej, zlatý hattricku“. NHL mi učarovala svým důrazem na tradice, krásnými dresy a ledem, který nepřipomíná jeden velký reklamní banner. Jsem milovníkem hobitů, elfů, čarodějů a vůbec celé Středozemě, příležitostným běžcem a posluchačem kvalitní soundtrackové hudby. Své připomínky můžete psát na daniel.reichel@nhlnews.cz.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -