- Reklama -

Tři hráči Kanady, na které byste se při nadcházejícím MSJ měli zaměřit

- Reklama -

Kanada se bude na nadcházejícím MSJ chtít pomstít za loňskou prohru ve čtvrtfinálovém utkání a znovu se vrátit na hokejový trůn i v této věkové kategorii.
Na rozdíl od dřívějších let nebude mít tým z kolébky hokeje ani jednoho hráče na soupisce, který by byl draftován v top 10. I tento fakt dokládá, že letošní sestava bude muset podávat především týmové výkony.
Zde jsou tři hráči výběru Kanady, kteří by měli zastávat klíčové role.

KALE CLAGUE

Embed from Getty Images
Od devatenáctiletého obránce se očekávají velké věci. Je jedním ze sedmi hráčů Kanady, kteří se účastnili i loňského šampionátu. Během uplynulého roku zažil impozantní vzestup v produktivitě, což by měl potvrdit i na nadcházejícím turnaji.
Během 28 zápasů za Brandon Wheat Kings ve WHL zaznamenal 47 bodů (10+37), čímž si stanovil osobní maxima a vede bodování všech obránců soutěže.
Clague by měl být členem první obranné dvojice spolu s Dante Fabbrem, který byl draftován Nashvillem ze 17. pozice v roce 2016. Jako předpokládaný tvůrce ofenzívy nebude chybět ani v přesilovkové formaci.

TYLER STEENBERGEN

Embed from Getty Images
Steenbergen je příklad hokejisty, kterého vedení týmu Kanady prostě nemohlo dále ignorovat díky jeho skvělým výkonům.
Útočník týmu Swift Current Broncos ve WHL nebyl pozván na letní kemp reprezentace. Poté, co v této sezóně sbírá v průměru dva body na zápas, nemohl být dále přehlížen. Ve 27 zápasech svého týmu nastřílel 35 branek a přihodil 26 asistencí. V součtu s loňskou sezónou nastřílel v 99 utkáních neuvěřitelných 86 gólů.
Steenbergen byl zvolen na draftu 2017 až z 128. pozice týmem Arizona Coyotes. Do blížícího se šampionátu bude vstupovat jako ryzí střelec týmu, od kterého se čeká opravdu mnoho.

BORIS KATCHOUK

Embed from Getty Images
Podobně jako Steenbergen měl by i Katchouk pozvednout střeleckou produktivitu svého mužstva.
Devatenáctiletý útočník se stal 44. volbou na draftu 2016, když si ho zvolil tým Tampa Bay Lightning. V tomto ročníku je s 27 góly druhým nejlepším střelcem OHL. Ke vstřeleným gólům navíc přidal ještě 18 asistencí, což v součtu dělá 45 bodů ve 30 zápasech.
Očekává se, že bude nastupovat ve druhé formaci se spoluhráči Robertem Thomasem a Taylorem Raddyshem. Měl by si zahrát i při přesilových hrách, kde prokázal svoji efektivitu v přípravném utkání s Dánskem, když dokázal skórovat v početní výhodě.
Se svými 190 centimery patří k nejvyšším hráčům a očekává se, že jeho pracoviště bude hlavně před brankou soupeře, kde se jistě dokáže prosadit díky své fyzické hře.
 

- Reklama -

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -