- Reklama -

Tři potenciální štace pro Lundqvista

- Reklama -

Fanshop týmuHenrik Lundqvist je více než 14 let neodmyslitelnou součástí brankoviště New Yorku Rangers. Nedávno však zkušený veterán v rozhovoru prohlásil, že si není jistý, zda kariéru ukončí ve stávajícím dresu, ve kterém nastupoval celou svoji kariéru v NHL. Které destinace by mohly pro sedmatřicetiletého Švéda přicházet v úvahu?
Brankář Rangers letos prožil nejhorší sezonu v kariéře. Nastoupil do 52 utkání, ale pouze z 18 z nich odcházel jako vítěz. Poprvé měl průměr branek na zápas vyšší než 3. Úspěšnost zákroků necelých 91 %. K tomu musel strpět pokračující výprodej dosavadních pilířů sestavy. Velmi jej například zasáhl třeba trejd Matse Zuccarella do Dallasu. I proto možná v interview pro švédský Expressen poprvé nadhodil možnost stěhování z Manhattanu.

Jaké možnosti se tak pro vítěze olympijských her v Turíně nabízejí? Existuje několik klubů, které mohou výrazně profitovat z jeho zkušeností.
Lundqvista omezuje jeho kontrakt, z něhož mu zbývají ještě dva roky a který mu průměrně vynáší 8,5 milionů dolarů. To může být pro potenciální zájemce těžké sousto.

Columbus Blue Jackets
Švédovo případné stěhování k Modrokabátníkům závisí na tom, jak se rozhodne Sergej Bobrovskij. Ruská brankářská hvězda má chuť vyzkoušet volný trh a není vůbec jisté, že setrvá ve svém dosavadním klubu. Blue Jackets se údajně na Lundqvista poptávali už při letošní uzávěrce přestupů. Pokud nastane možnost, že se Bob s vedením nedomluví, současná jednička Rangers by mohla klubu v krátkodobém horizontu pomoci. Navíc se z dřívějška zná se současným trenérem Columbusu Johnem Tortorellou.
Calgary Flames
V Calgary se letos o práci dělili Mike Smith a David Rittich. Zkušený Kanaďan fungoval pro nadějného Ritticha jako mentor, někdejšímu brankáři Arizony nebo Tampy ale skončila smlouva. Od vedení Flames už jsme slyšeli, že by veterána chtěli udržet. Pokud by však jednání s ním krachla, mohl by nastoupit na scénu Král.
Florida Panthers
Opět vše závisí nejen na Lundqvistovi. Panteři žijí v nejistotě, jak na tom bude zdravotně matador Roberto Luongo. Nový kouč Floridy Joel Quenneville je prý velkým fanouškem zkušeného Švéda. Primárním terčem nadcházejících měsíců pro Cats je přesto podle novinářů podepsání Bobrovského. Pokud však sázka na Rusa nevyjde, jednička Rangers by mohla očekávat telefon.
Titulní foto: Icon Sportswire

- Reklama -

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -