- Reklama -

Trojnásobný vítěz Stanley Cupu Matt Cullen se vrací do Minnesoty

- Reklama -

Matt Cullen bude ještě pokračovat v aktivní kariéře. Čtyřicetiletý centr koketoval s možností pověsit brusle na hřebík, nakonec ovšem zahájí svou již dvacátou sezónu v NHL. Nebude však hrát v mistrovském Pittsburghu, jeho staronovým zaměstnavatelem se stane Minnesota, kde v minulosti již působil.
Kanadský hokejista se jako nechráněný volný hráč se vedením týmu ze St. Paul dohodl na podpisu roční smlouvy v hodnotě jednoho miliónu dolarů. Dalších 700 tisíc dolarů může získat na výkonnostních bonusech.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


„Musel jsem se rozhodnout, jestli jsem vůbec připravený, abych odehrál další sezónu a zvládl všechno, co s tím souvisí,“ uvedl trojnásobný vítěz Stanley Cupu, jenž byl loni i letos členem úspěšného kádru Penguins a má na kontě i triumf z roku 2006 s Carolinou Hurricanes.
„Během play off a i v samotném finále jsem se cítil skutečně velmi dobře. Navíc po sezóně jsem byl opravdu spokojený s tím, jak moje tělo zareagovalo po pár týdnech volna. A to byl hlavní důvod toho, proč jsem cítil, že mohu znovu hrát.“
Cullen, jenž společně se svou ženou vychovává tři malé kluky, uvedl, že při rozhodování bral ohled především na rodinu. „Vzal jsem si čas na rozmyšlenou, abych se ujistil, že je to správné rozhodnutí nejen pro mě, ale i pro mou rodinu,“ přiznal rodák z Virginia (stát Minnesota).
„Ve čtyřiceti letech je nejvyšší čas se s dětmi někde usadit. Hrát v NHL a být doma, je ten nejlepší možný scénář. Wild jsou organizací, ve které se cítím pohodlně a jsem rád, že jsem zase jejím členem.“
Embed from Getty Images
V rozmezí let 2010-2013 odehrál za Minnesotu 193 utkání, ve kterých zaznamenal 101 bodů za 33 branek a 68 přihrávek. Cullen si pochopitelně uvědomuje, že ve svém věku již nebude patřit mezi hlavní tahouny Wild, nicméně věří, že má týmu stále co nabídnout.
„Samozřejmě chci určitě pomoci týmu, abychom vyhrávali. Očekávání jsou opravdu vysoká a jsem přesvědčený, že je to tak správné. Mužstvo má velký potenciál, což je jeden z hlavních důvodů, proč jsem tady.“
Cullen absolvoval v základní části nejprestižnější hokejové soutěže světa prozatím celkem 1366 zápasů, což jej řadí na šesté místo historické statistiky mezi aktivními hráči (lépe na tom letos byli jen Jaromír Jágr, Jarome Iginla, Shane Doan, Patrick Marleau a Joe Thornton). Nastřílel v nich 248 branek a na dalších 441 přihrál. Ve 123 utkáních play off přidal 18 gólů a 38 asistencí.

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -