- Reklama -

Trouba se stěhuje k Rangers!

- Reklama -

Winnipeg vytrejdoval obránce Jacoba Troubu do New Yorku Rangers. Opačným směrem putuje zadák Neal Pionk a volba v prvním kole draftu 2019.
Trouba je chráněným volným hráčem. Výměna nezahrnuje žádnou podmíněnou volbu pro případ, že se ofenzivní bek Jezdcům upíše.


Dohoda mezi Jets a Blueshirts ukončuje dvouletou ságu, během níž Winnipeg a Trouba opakovaně jednali o novém kontraktu.
Poté, co 25letému Američanovi expirovala před sezónou 2016/17 nováčkovská smlouva, čekal rodák z Michiganu až na poslední chvíli a podepsal dvouletý přemosťovací kontrakt měsíc před začátkem následujícího ročníku.
Když vypršel, potřebovaly obě strany arbitráž, aby určila nový, tentokrát roční a v hodnotě 5,5 miliónů. Podle zákulisních zdrojů se hráč a klub lišily ve svých představách o přibližně tři milóny.
Trouba má za sebou vynikající rok, v němž odehrál všech 82 zápasů se ziskem 50 bodů a průměrným ice-timem 23 minut.
O dva roky mladší Pionk naopak absolvoval svou první plnohodnotnou sezónu v NHL. Rodilý Minnesoťan naskočil do 73 duelů, v nichž nasbíral 26 bodů.
Titulní foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Daniel Reichel
Takřka revoluční dítě. Hokej sleduji od MS v Petrohradě, který byl předzvěstí legendárního pokřiku „Vítej, zlatý hattricku“. NHL mi učarovala svým důrazem na tradice, krásnými dresy a ledem, který nepřipomíná jeden velký reklamní banner. Jsem milovníkem hobitů, elfů, čarodějů a vůbec celé Středozemě, příležitostným běžcem a posluchačem kvalitní soundtrackové hudby. Své připomínky můžete psát na daniel.reichel@nhlnews.cz.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -