- Reklama -

Trudná realita, Ďáblové jsou věřící

- Reklama -

Věříme, věříme. Slova, která provází hokejisty New Jersey Devils. Ale výsledky jsou trochu ďábelské, aby zde nebyly pochybnosti o vysněném play off. To je zatím pro tento tým vzdálené, což prožívají i čeští hráči v polovině základní části. Realita je neúprosná.
Šestnáct mužstev ve Východní konferenci a Devils jsou čtrnáctí. Ve své Metropolitní divizi jsou Ďáblové předposlední. Na první Pittsburgh, který má ještě o dvě utkání méně,  ztráta dvacet bodů. Když už jsme u porovnávání týmů, tak jedno, které je nejvýstižnější. Třicet klubů a tým okolo Jaromíra Jágra má třináct výher. Jen dvě mužstva jsou na tom hůře. S tímto se do boje o Stanley Cup dostat nedá.
I přesto s touto statistikou hráči věří.
„Já věřím, protože jsme to viděli i v minulosti. To se může stát týmu, který bojuje. Je možné strhnout vítězství a najednou tam je změna, začnete věřit,“ řekl po poslední porážce s Montrealem Patrik Eliáš.
Jaromír Jágr vede klubové bodování, má dvaadvacet bodů, Adam Henrique má o jeden méně. Eliáš zatím dosáhl na třináct bodů a do tisícovky mu chybí jen čtyři. Krásné číslo, které je ale teď na vedlejší koleji. Současný stav hatí i minusové body této dvojice. Oba čeští hráči jsou nejhorší z týmu.
Najít v kádru hráče, který dosáhl na více plusových bodů, je v probíhajícím ročníku obtížné. Stephen Gionta má plus čtyři, je nejlepší. Ale. V celkovém pořadí všech hráčů této sezóny mu patří až 170. místo. I tohle vypovídá o úspěších a neúspěších Devils, které se promítají do celkového obrazu, jenž zatím nenabízí veselý pohled.
„Je to všechno o tom, jestli věříte. Může jít o dlouhou cestu. Pokud budeme všichni věřit a všichni budeme hrát, jak bychom měli hrát, můžeme se dostat zpátky. Myslím, že máme skvělý tým,“ pronesl pro nj.com útočník Michael Ryder.
Co bude za pár týdnů? Výtah tabulkou nahoru? Nebo stále – věříme? To už může být taky pozdě.
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -