- Reklama -

Trump dal Putinovi dárek s motivem NHL

- Reklama -

Fanshop týmu
Americký prezident Donald Trump věnoval svému ruskému protějšku Vladimiru Putinovi během summitu v Helsinkách několik darů, přičemž jeden z nich zaujme i fanoušky NHL.
Podle ABC News obdržel Putin dres hvězdy Washingtonu Capitals Alexe Ovečkina a hokejový puk. Trump si na oplátku odnesl míč z uplynulého mistrovství světa ve fotbale.

Hokejový prvek v přátelském setkání mezi dvěma velikány světové politiky dává smysl. Prezident Ruské federace je znám jako velký fanoušek hokeje a zároveň i svým blízkým vztahem k Ovečkinovi. Ten se zase prezentuje jako hrdý Rus podporující tamní autoritářský režim.

„Jste na správné cestě a my respektujeme všechny vaše akce a budeme vás vždy podporovat, protože milujeme naši zemi!!!,“ napsal například před třemi lety na svém twitterovém účtu.

Ovečkinovo paktování s novodobým ruským carem dráždí mnoho zámořských žurnalistů. Populární sportovní a politický komentátor Keith Olbermann jej kvůli tomu dokonce nedávno vyzval k návratu do Ruska (čtěte ZDE).

- Reklama -
Daniel Reichel
Takřka revoluční dítě. Hokej sleduji od MS v Petrohradě, který byl předzvěstí legendárního pokřiku „Vítej, zlatý hattricku“. NHL mi učarovala svým důrazem na tradice, krásnými dresy a ledem, který nepřipomíná jeden velký reklamní banner. Jsem milovníkem hobitů, elfů, čarodějů a vůbec celé Středozemě, příležitostným běžcem a posluchačem kvalitní soundtrackové hudby. Své připomínky můžete psát na daniel.reichel@nhlnews.cz.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -