- Reklama -

Tučňáci reagují na neúspěšný rok. Vyhodili management klubu

- Reklama -

Pittsburgh Penguins letos poprvé od sezony 2005/2006 chybí ve vyřazovacích bojích. Klub na to reagoval vyhazovy ve vysokém managementu. Výpovědi dostal GM Ron Hextall, prezident hokejových operací Brian Burke i asistent GM Chris Pryor.

„Jsme vděční Ronovi, Brianovi i Chrisovi za jejich práci, kterou v posledních dvou letech odvedli. Myslíme si však, že týmu by prospělo získat nový směr. I když tato sezona byla zklamáním, stále věříme, že tento tým může stále být konkurenceschopný,“ uvedli ve svém prohlášení zástupci majitele Penguins společnosti Fenway Sports Group.

Pittsburgh nyní usilovně shání nástupce zmiňovaného tria. Jejich pozice v přechodném období převezmou Alec Shall, Andy Saucier a Erik Heasley, kteří na těchto pozicích působil ve farmářském týmu Willkes-Barre/Scranton Penguins. V tomto období bude s manažerskými povinnostmi vypomáhat také hlavní kouč Mike Sullivan.

- Reklama -

Penguins si po 17 letech nezahrají v play-off. Skončila tak aktuálně nejdelší postupová série jednoho klubu ze čtyř největších amerických sportů. Během té doby Tučňáci třikrát vyhráli Stanley Cup, jednou padli ve finále. Je to také teprve druhý ročník v kariéře hlavní hvězdy a kapitána Penguins Sidneyho Crosbyho, kdy si nezahraje ve vyřazovacích bojích.

- Reklama -

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -