- Reklama -

Tučňáci se loučí se Simonem

- Reklama -

Útočník Dominik Simon neobdrží od Pittsburghu kvalifikační nabídku na nový kontrakt. Penguins nemají dostatek místa pod platovým stropem pro nadcházející sezonu. Šestadvacetiletý odchovanec Sparty se tak stane v pátek nechráněným volným hráčem.
„Dominik je jedním z hráčů, kterým bude těžké předložit kvalifikační nabídku, protože má možnost jít k arbitráži. Nevím, kam by tam výše jeho smlouvy vyšplhala. Nemůžeme riskovat, že bychom se dostali přes platový strop,“ řekl pro deník Post-Gazette generální manažer Pittsburghu Jim Rutherford.
Simonovi, který nastupoval v útoku i s hvězdným kapitánem Penguins Sidneym Crosbym, končí dvouletý kontrakt s ročním příjmem 750 tisíc dolarů. V uplynulé sezoně zaznamenal v 64 zápasech 22 bodů za sedm branek a 15 asistencí. Na konci dubna se podrobil operaci ramena a po ní měl naplánován návrat do hry za šest až sedm měsíců.
Celkově má Simon na kontě v NHL 173 utkání a 64 bodů (19+45). Ve 12 utkáních play off nasbíral čtyři asistence. Pittsburgh jej draftoval v roce 2015 ze 137. pozice.

- Reklama -
Daniel Reichel
Takřka revoluční dítě. Hokej sleduji od MS v Petrohradě, který byl předzvěstí legendárního pokřiku „Vítej, zlatý hattricku“. NHL mi učarovala svým důrazem na tradice, krásnými dresy a ledem, který nepřipomíná jeden velký reklamní banner. Jsem milovníkem hobitů, elfů, čarodějů a vůbec celé Středozemě, příležitostným běžcem a posluchačem kvalitní soundtrackové hudby. Své připomínky můžete psát na daniel.reichel@nhlnews.cz.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -