- Reklama -

Tučňáci smazali třígólový náskok Buffala a zvítězili 4:3

- Reklama -

Úřadující šampioni z Pittsburghu ve včerejším zápase proti Sabres dokázali, že se nevzdávají za žádného stavu. Tučňáci po první třetině prohrávali 0:3, ale díky zvýšené aktivitě a vítězné mentalitě dokázali otočit skóre ve svůj prospěch ještě před koncem základní hrací doby. Tým z „Města tří řek“ dokonal obrat v 57. a 58. minutě, kdy během 50 vteřin vstřelil dvě branky.
Po třech inkasovaných gólech nahradil Matta Murrayho v brankovišti Pens Marc-Andre Fleury, jenž do konce duelu neinkasoval. Dvaatřicetiletý Kanaďan zneškodnil 28 střel Buffala a po zásluze byl vyhlášen první hvězdou večera.
„Je to o týmu, ne o mně. Byla to zábava. Mužstvo hrálo ve druhé a třetí dvacetiminutovce o poznání lépe, což mi hodně pomohlo. Navíc mě podpořili fanoušci, kteří mě na začátku prostřední třetiny přivítali. Chovají se ke mně hezky,“ vyzdvihl příznivce Pittsburghu Fleury.
„Dnešní utkání si nechám projít hlavou a budu si z něj snažit něco odnést,“ pronesl trenér Penguins Mike Sullivan.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


„Bojujeme s udržením náskoku celou sezonu. Vedli jsme 3:0 a věděli jsme, že na nás v další části naskočí. Podle mě jsme ustoupili. Pittsburgh je velmi silným mužstvem. Ve svém středu má spoustu světových hráčů, a když uděláte krok nazpátek, dostanou vás,“ prohlásil strážce buffalské branky Anders Nilsson.
Podobný názor zastává i centr Jack Eichel. „V první třetině jsme hráli agresivně, pak jsme polevili a dopřáli jsme jim prostor. V posledních zápasech je to pokaždé ten samý příběh. Nic se nemění a ztrácíme vedení,“ uzavírá dvacetiletý Američan.
Vítězná trefa Conora Shearyho z 58. minuty

- Reklama -
Jan Kadeřábek
Narozen v roce 1993. Absolvent bakalářského oboru Marketingová komunikace a PR na FSV UK. V současnosti studuju žurnalistiku, první ročník magisterského oboru. O hokej se zajímám od 8 let. Díky dlouholetému zájmu o NHL jsem se rozhodl napsat bakalářku na téma „Marketing NHL v letech 2005–2015“. Kanadsko-americká soutěž mě fascinuje především svou úžasnou historií. Aktivně se věnuji karate a běhu, rád čtu a jsem velkým fanouškem rockové hudby, především Guns N‘ Roses, Bruce Springsteena, Rolling Stones, U2, Kiss, Bon Jovi a dalších. Jsem autorem knihy Guns N' Roses: Příběh nejslavnějšího turné, která vyšla v září 2016. Publikace se zabývá nejúspěšnějším obdobím kapely, roky 1989 až 1994.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -