- Reklama -

Tvrdá dohra: Tortorella dostal tučnou pokutu a přišel o brankáře

- Reklama -

Hlavní kouč Columbusu John Tortorella byl vedením ligy pokutován částkou 20 000 dolarů. Důvodem byla jeho řečnická tiráda po nedělní prohře s Chicagem.
Součástí trestu je i další podmínečná pokuta ve výši 25 000, která bude vymáhána v případě, že se známý bouřlivák dopustí „nevhodného chování“ v období do 29. prosince 2020.

61letého Kanaďana dopálil postup rozhodčích v prodloužení zápasu, které nakonec Modrokabátníci prohráli na nájezdy.
Od inkasování finálního gólu Jestřáby uchránila siréna, když Columbus skóroval asi jednu sekundu po vypršení časového limitu. Byla to přitom ta sekunda, o kterou arbitři neposunuli čas po zakázaném uvolnění 18,1 sekund před koncem nadstavbové části. Podle Tortorelly se mělo hrát ještě 19,2 sekund.
Rozhodčí tak branku Zacha Werenského neuznali a následně se v rozstřelu zranil brankář Blue Jackets Joonas Korpisalo.
„Místo posunutí hodin, abychom měli vítězný gól, se nic nestalo. Rozhodčí nedělali svoji zas*anou práci, Toronto nijak nezasáhlo. Takže jsme prohráli zápas a ještě přišli o našeho brankáře,“ bouchal pěstí do stolu horkokrevný trenér na tiskovce.
Na emotivní záběry se podívejte ZDE.
Ředitel hokejových operací NHL Colin Campbell označil Tortorellovy komentáře za neprofesionální a neakceptovatelné a patřil mezi hlavní iniciátory jeho potrestání.
Celá situace má pro mančaft z Ohia fatální dohru, jelikož Korpisalo musel podstoupit operaci kolene a chybět bude přibližně 4 – 6 týdnů.
Tortorella byl během své trenérské kariéry v NHL celkem devětkrát pokutován a třikrát jej liga dokonce suspendovala.

- Reklama -
Daniel Reichel
Takřka revoluční dítě. Hokej sleduji od MS v Petrohradě, který byl předzvěstí legendárního pokřiku „Vítej, zlatý hattricku“. NHL mi učarovala svým důrazem na tradice, krásnými dresy a ledem, který nepřipomíná jeden velký reklamní banner. Jsem milovníkem hobitů, elfů, čarodějů a vůbec celé Středozemě, příležitostným běžcem a posluchačem kvalitní soundtrackové hudby. Své připomínky můžete psát na daniel.reichel@nhlnews.cz.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -