- Reklama -

TÝDEN V NHL: Kojoti prahnou po play-off, Kosatkám se vzdaluje

- Reklama -

Okamžik týdne

Dres s číslem 12 už visí pod stropem Scotiabank Saddledome v Calgary. Tohle číslo už na zádech budou nosit maximálně fanoušci Plamenů. Kanadský tým se rozhodl, že poctí svoji bývalou hvězdu, která drží mnoho klubových rekordů. Jarome Iginla je nejlepší střelec v historii Flames, má nejvíce bodů i vítězných gólů. Mimochodem je také držitelem Art Ross Trophy, King Clancy Memorial Trophy, Mark Messier Leadership Award, Ted Lindsay Award a dvojnásobným vítezem Maurice Richard Trophy. Bývalý kapitán Flames nyní žije v Bostonu, kde dohlíží na hokejový růst svých dvou synů.
Sestřih ceremoniálu, kde Flames vyřadili dres, který nesl číslo 12 a jméno Iginla:

Vítězové týdne

Arizona Coyotes v play-off? Pokud bude parta kapitána Ekmana Larssona pokračovat ve skvělých výkonech z posledních dní, tak se jedná o reálnou možnost.
Tento týden odehráli čtyři zápasy, získali osm bodů a vstřelili 16 gólů. Z posledních 10 zápasů pak Kojoti vyhráli hned osm utkání. Tocchetovi svěřenci zlepšili hlavně defenzivní část hry, které pak vévodí v brance skvělí Kuemper. Coyotes jsou momentálně na devátém místě Západní konference s jednobodovou ztrátou na Wild.
Podívá se tým z Glendale po šesti letech do vyřazovacích bojů?
Nájezdy, ve kterých Coyotes udolali Panthers:

Poražení týdne

Už nebudeme zmiňovat Detroit, Anaheim, nebo Ottawu, kteří se do play off nepodívají. Týmem, který si komplikuje cestu do vyřazovací části, byli tento týden Vancouver Canucks.
Kosatky ze tří zápasů sice jeden vyhrály, ale další dva ztratily, a to se svými přímými konkurenty o Divokou kartu. Vancouveru to skřípe hlavně v útoku, když z posledních šesti utkání jen jednou vstřelil více než dvě branky.
První gól v dresu Canucks vstřelil Tanner Pearson, na výhru však nestačil:

Forma hráčů

Nejvíce bodů tento týden posbíral Tučňák Sidney Crosby, který tři branky vstřelil a pět jich svým spoluhráčům připravil. Druhé a třetí místo drží Mitch Marner z Toronta a Leon Draisaitl z Edmontonu, kteří mají oba po sedmi bodech. Z českých barev je nutno opět zdůraznit Jakuba Voráčka, který ve třech zápasech zapsal šest bodů.
Sidney Crosby a jeho přesilovkový gól proti Buffalu Sabres:

- Reklama -

Zajímavosti

Roberto Luongo z Floridy zaznamenal výhru s pořadovým číslem 485 a stal se tak třetím brankářem v historii NHL co do počtu vítězství.
Auston Matthews se stal prvním hráčem v historii Maple Leafs, který ve svých prvních třech sezónách dokázal vstřelit 30 a víc gólů.
Kometa v brance St.Louis Jordan Binnington dokázal ve svých prvních 20 zápasech v NHL vychytat pět čistých kont, 15krát vyhrát a dosáhnout průměru 1,61 inkasovaných branek na zápas.

- Reklama -

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -