- Reklama -

TÝDEN V NHL: Loučící se Nash, úspěšní Žraloci a pálící Point

- Reklama -

Rick Nash

Kanadský forvard Rick Nash ukončil kariéru. Jednička draftu 2002 odehrála v nejlepší lize světa 1060 utkání, v nichž zapsala 805 bodů (437+368). Rodák z Bramptonu byl i nejlepším střelcem NHL a to v sezóně 2003 – 2004, kdy nastřílel 41 branek. Nash je také mistrem světa a dvojnásobným olympijským vítězem.
Top 10 nejlepších akcí Nashovi kariéry:

Vítězové týdne

Skvělý týden mají za sebou hokejisté ze San José. Žraloci dokázali ve svých čtyřech utkáních od pondělí do neděle vstřelit 17 gólů, pouze šest jich inkasovat a získat plný počet osmi bodů. Velký podíl na tom má i Tomáš Hertl s bilancí 2+3.
Sharks porazili Vegas. Tomáš Hertl si připsal gól a asistenci:

Poražení týdne

Colorado Avalanche je tým, který momentálně tápe. Z posledních tří zápasů získali Avs nula bodů a inkasovali 15 gólů. Pokud chtějí Laviny do play-off, musí zabrat, jelikož Ducks na ně i přes svoji strašnou formu ztrácejí pouze jeden bod.
MacKinnonovy emoce a jeho hození lahví:

Forma hráčů

Nejproduktivnějším hráčem uplynulého týdne je Braden Point, který dokázal vstřelit pět branek a na další dvě nahrát. Stejný počet bodů má také obránce Flames Mark GIordano a jeho kolega Johnny Gaudreau. Z Čechů nejlépe dopadl Michael Frolík (2+4) a Tomáš Hertl (2+3).
Brayden Point se podílel dvěma góly a asistencí na výhře Tampy 4-0 proti Columbusu:

- Reklama -

Zajímavosti

Erik Karlsson se stal 13. obráncem historie a šestým od roku 1991, který zaznamenal minimálně bod ve 14 utkáních v řadě.
John Tavares a Justin Williams překonali hranici 300 gólů v NHL.
Kačeři zaznamenali jedenáctou prohru v řadě a stanovili nový rekord v historii klubu.
Brent Burns odehrál v NHL 1000. utkání.



Titulní foto: Icon Sportswire

- Reklama -

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -