- Reklama -

TÝDEN V NHL: Skvělý Voráček, stoupající Flyers a strádající Columbus

- Reklama -

Okamžik týdne

Patrick Kane z Chicaga se stal nejmladším hráčem narozeným v USA, který dosáhl na metu 900 bodů v NHL. Rodákovi z Buffala se to povedlo ve 30 letech a 74 dnech a zrovna v zápase proti Sabres. Jednička draftu z roku 2007 má skvělou formu, když za posledních 18 zápasů nastřílela 18 gólů a na dalších 22 nahrála.
Patrick Kane a bod číslo 900:

Vítěz týdne

Vítězem týdne je jednoznačně Philadelphia, která se chce dostat na příčky zaručující boj o Stanley Cup. Flyers hráli v tomto týdnu hned čtyři utkání a všechna vyhráli, čímž natáhli vítěznou sérii už na sedm zápasů. Letcům hodně pomáhají výkony mladičkého gólmana Cartera Harta, který byl vyhlášen nováčkem za měsíc leden. Na divokou kartu ztrácí parta okolo Claudea Girouxe aktuálně sedm bodů.
Skvělý zákrok, který předvedl Carter Hart proti Oilers:

Poražený týdne

Modrokabátnici, to je tým, který má teď výsledkovou krizi. Od All Star Game odehráli tři zápasy a všechny prohráli. Jejich série proher se tak natáhla už na pět zápasů. Columbus nyní drží druhou divokou kartu, náskok na Carolinu a Buffalo se ale zúžil na pouhé tři body.
Columbus prohrál páté utkání v řadě. Tentokrát nestačil na St.Louis:

Forma hráčů

Na čele bodování hráčů za tento týden jsou čtyři hráči, kteří posbírali šest bodů. Mezi nimi je i Jakub Voráček, který zapsal šest asistencí. Nejvýraznější výkon ale předvedl americký mladíček Jack Rosolovic, který vstřelil pět gólů. U rekordní výhry Jets 9:3 proti Ducks si rodák z Columbusu připsal hned tři branky.
Další borci, kteří mají po bye weeku šest bodů jsou Mika Zibanejad a Artěmij Panarin. Do první pětky se vlezl ještě David Pastrňák, který posbíral pět kanadských bodů.
Jack Rosolovic a jeho hattrick do sítě Kačerů:

- Reklama -


Zajímavosti

Justin Faulk se stal nejproduktivnějším obráncem v historii Hurricanes.
Jake Muzzin byl vyměněn z LA do Toronta za útočníka Carla Grundstroma, obránce Seana Durziho a volbu v prvním kole draftu 2019.
Trejd na trase Florida – Pittsburgh. Nově budou dres Tučňáků oblékat Nick Bjugstad a Jared McCann, opačným směrem putoval Derick Brassard, Riley Sheahan a tři volby draftu 2019.

- Reklama -

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -