- Reklama -

TÝDEN V NHL: Voras to rozjel ve velkém a Avs zase skáčou přes kaluže

- Reklama -

Okamžik týdne

Nejvýznamnější událostí tohoto týdne bylo jednoznačně utkání pod širým nebem, kde na sebe narazili Pens a Flyers. Bitva o Pensylvánii se konala ve Philadelphii na stadioně místních Eagles, kam dorazilo 69 620 diváků.
Z vítězství se radovali domácí hráči, když Tučnáky porazili 4:3 v prodloužení. Velkou zásluhu na cenných bodech měl i český útočník Jakub Voráček, který dvacet sekund před koncem zápasu vyrovnal na 3:3 a navíc si ještě připsal dvě asistence.
Vyrovnávací gól Jakuba Voráčka 20 sekund před koncem třetí třetiny:

Vítězové týdne

Colorado zase vítězí a jde si pro play-off. Tento týden bratři od červené řeky vyhráli všechna čtyři utkání, ve kterých nastříleli 20 branek a pouze čtyři inkasoval. Vypadá to, že se Laviny můžou opět spolehnout na své brankáře. Jak Varlamov, tak i Grubauer dokázali udržet čistá konta. Aktuálně Avalanche drží druhou divokou kartu v Západní konferenci.
Coloradu se podařilo vstřelit do sítě Jets dva góly za 11 sekund:

Poražení týdne

Každému je jasné, že Ottawa si letos o Stanley Cup nezahraje. Senators jsou ve fázi přestavby, takže jejich bídná forma nikoho nepřekvapí. Tento týden se ale borcům z hlavního města Kanady vůbec nepovedl. Ani jednou nevyhráli, dvakrát nevstřelili ani gól a od Chicaga jich dokonce osm dostali. Ottawu také opustil Matt Duchene a Ryan Dzingel, kteří zamířili do Columbusu výměnou za draftové volby.
Pět gólů v první třetině inkasovala obrana Senators v zápase proti Chicagu:

Forma hráčů

Týdenní produktivitě vládl Alexandr Barkov z Floridy, který ve čtyřech zápasech vstřelil šest gólů a na pět jich nahrál. Druhý je jeho parťák Jonathan Huberdeau, který zaznamenal osm bodů. Za zmínku také stojí 100. bod Nikity Kučerova, který na něj dosáhl v pouhých 62 zápasech.
Neuvěřitelná paráda v podání Alexandra Barkova:

- Reklama -

Zajímavosti

Brankář ve službách Anaheimu Ducks Ryan Miller se dostal na první místo v počtu vítězství amerických brankařů v NHL. Aktuálně jich má na kontě 375.
Rasmus Dahlin se stal obráncem, který vstřelil nejvíce vítězných gólů ve věku do 18 let.
Washington získal útočníka Carla Hagelina z LA za dvě draftové volby v roce 2019 a 2020.
Očekávaný odchod Matse Zuccarella se naplnil. Rangers jej poslali do Dallasu za druhé a třetí kolo draftu 2019.

- Reklama -

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -