- Reklama -

U manažera to neskončilo. Novou smlouvu dostal od Panterů také trenér Gallant

- Reklama -

91 bodů ze 164 možných a sedmibodová ztráta na postupové příčky. Taková byla bilance Gerarda Gallanta po jeho první sezóně ve Floridě. 46 bodů ze 74, druhé místo v Atlantické divizi – to je postavení Panterů v tomto ročníku. Kanadský kouč pozvedl tým z ligového podpalubí už loni, letos ho směřuje mezi ligovou extratřídu. Za odměnu mu prodloužili smlouvu o další dva roky, tedy do léta 2019.
„Jsem nadšený z toho, jakým směrem se ubírá náš klub. Máme skvělý mladý tým a budeme pokračovat v jeho budování. Těším se na další tři roky.“
Tato slova nepronesl na přelomu letopočtu Gallant, nýbrž jeho nejbližší nadřízený Dale Tallon. Také generálnímu manažerovi Panthers byla nabídnuta nová smlouva, která vyprší ve stejnou dobu jako v případě hlavního kouče. A aby podobných dobrých zpráv nebylo málo, čeká se brzké oznámení o podpisu osmiletého kontraktu s útočníkem Aleksanderem Barkovem.
„Naším cílem je udělat z naší organizace elitní tým, který bude vyhrávat tituly. Myslím, že jdeme správným směrem,“ dodává Tallon. „Jsem hrdý na naše hráče, trenéry i všechny zaměstnance. Všichni jsme naladěni na stejnou vlnu, táhneme za stejný provaz a věříme si navzájem.“
Z existenční jistoty podpořené navíc nedávnou dohodou Panterů s okresem Broward o financování provozu arény BB&T Center má pochopitelnou radost i trenér Gallant. „Věci se vyvíjejí pozitivně, v posledním měsíci nás potkalo hodně dobrého. Vyhráli jsme hodně zápasů, dohodli se s okresem. Posouváme se dopředu,“ říká.
Gallant působí na lavičkách klubů NHL pátým rokem. Kromě současného angažmá má ve svém profesním životopisu ještě tři nekompletní sezóny strávené v Columbusu v období 2003-06.
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Pavel Krupička
Narozen v roce 1973, hokej sleduji od poloviny 80. let. K NHL jsem se propracoval později, ale nakonec se mi z koníčka stala zaměstnáním - píšu o ní už třináct let. Sleduji hlavně Čechy bez ohledu na klubovou příslušnost, díky Dominiku Haškovi mi přirostly blíže k srdci Buffalo a Detroit. Největším hokejovým zážitkem pro mě stále zůstává Nagano a následné oslavy olympijského zlata.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -